Залужний та Сирський вважають доцільною подальшу оборону Бахмута

14:40, 06.03.2023
Залужний та Сирський вважають доцільною подальшу оборону Бахмута

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський у понеділок 6 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому поставив Залужному і Сирському питання щодо оборони Бахмута.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прес-служба Офісу президента.

 

Повідомляється, що командувачі оперативно-стратегічних угруповань військ доповіли главі держави про ситуацію на основних напрямках фронту.

 

Особливо детально члени Ставки розглянули ситуацію в Бахмуті.

 

Оцінюючи перебіг оборонної операції, президент поставив запитання головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та командувачу оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Олександру Сирському щодо подальших дій на Бахмутському напрямку.

 

Згідно з повідомленням ОП, вони висловилися за продовження оборонної операції та подальше посилення українських позицій у Бахмуті. Крім того, на засіданні Ставки розглянули питання постачання зброї й обладнання та їх розподілу за оперативними напрямками.

 

У засіданні також взяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, командувачі родів військ та оперативних напрямків. До засідання Ставки долучилися члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

 

Речник східного угрупування військ Сергій Череватий заявив, що українські сили у Бахмуті нікуди не відійшли – вони продовжують перебувати у місті та тримати оборону.

 

Зауважимо, що раніше видання «Bild” з посиланням на свої джерела у політичному керівництві Києва, написало, що між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних сил Валерієм Залужним виникла суперечка щодо дій у місті Бахмут, бої за яке точаться з літа 2022 року.

 

Мовляв, Залужний ще кілька тижнів тому рекомендував подумати про відхід з Бахмута з тактичних міркувань.

 

Як повідомляла УМ, українські військові продовжують боронити місто Бахмут на Донеччині. Ситуація там складна, але контрольована. Збройні сили України знищують там велику кількість росіян. Співвідношення втрат 1 до 7.

 

Наразі Україна укріплює район Бахмута елітними підрозділами спецпризначення. Зокрема, Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктор Хоренко перевірив роботу підпорядкованих підрозділів ССО, які боронять Бахмут та залучаються до бойової роботи у Донецькій і Луганській областях.