Мецола підтримала створення спецтрибуналу для злочинців Кремля на чолі з путіним

14:52, 04.03.2023
Мецола підтримала створення спецтрибуналу для злочинців Кремля на чолі з путіним

Володимир Зеленський і Роберта Мецола обговорили українську формулу миру (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Львові з президенткою Європарламенту Робертою Мецолою та обговорив просування української формули миру.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба глави держави.

 

"Президенти України та Європарламенту обговорили просування української формули миру та перспективи залучення до майбутнього саміту на підтримку миру широкого кола світових гравців, передусім країн Глобального Півдня", - йдеться у повідомленні.

 

Зеленський також наголосив, що Україна прагне якнайшвидше завершити виконання рекомендацій Європейської комісії й уже цього року розпочати переговори про вступ до ЄС.

 

Співрозмовники обговорили перспективу функціонування офісу зв’язку Європейського парламенту в Україні, що сприятиме посиленню співпраці та пришвидшенню євроінтеграційних процесів.

 

"Президент Європарламенту запевнила у непохитній підтримці нашої країни в протистоянні повномасштабній російській агресії, яка захищає не лише себе, а і Європу, та на шляху до членства в європейській родині, невіддільною частиною якої є Україна", - зазначили в ОП.

 

Роберта Мецола заявила, що військово-політичне керівництво рф включно з володимиром путіним має бути притягнуте до відповідальності за злочини проти України, оскільки без цього не буде миру.

 

"Що я чула від генпрокурора Костіна, що вже є великий прогрес. Ми бачили надзвичайно хороші пропозиції. Ми зустрічатимемося зі співробітниками ООН. Мусимо бути впевненими, що маємо механізми — передусім, щоб збирати докази, але й щоб потім притягувати до відповідальності", - сказала Мецола, відповідаючи на запитання про притягнення до відповідальності винних у злочинах проти України.

 

Вона наголосила на необхідності створення спеціального трибуналу, "щоб був покритий злочин агресії".

 

Як відомо, коаліція, яка працює над параметрами майбутнього спеціального трибуналу щодо росії за злочин агресії проти України, вже налічує 29 держав.

 

Нагадаємо, у Львові в п'ятницю відбулася конференція United for Justice, на якій виступив президент Володимир Зеленський. У Львові також перебували низка європейських гостей, зокрема, президент Латвії, міністри закордонних справ Нідерландів та Естонії.

 

Як повідомляла УМ, Глава держави Володимир Зеленський привітав президентку Європейського парламенту Роберту Мецолу в Україні.  Їх зустріч відбулася у Львові.