Створення спецтрибуналу для рф підтримали вже 29 держав

19:35, 03.03.2023
Створення спецтрибуналу для рф підтримали вже 29 держав

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на заходах у Львові. (Фото Офісу президента)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що до коаліції зі створення спецтрибуналу для рф долучилися вже 29 держав. 

 

Як інформує Украіна молода, про це він повідомив за результатами зустрічі з колегами з Нідерландів та Естонії у Львові.

 

“Нашу зустріч ми присвятили насамперед питанню створення спеціального трибуналу для покарання росії за злочин агресії проти України. Цей процес розпочався ще минулого року, ми поступово рухаємося до створення такого трибуналу, й роль Нідерландів та Естонії в цьому процесі дуже важлива”, - сказав Кулеба. 

 

За його словами, до основної групи країн, які працюють над параметрами майбутнього трибуналу, на сьогодні вже входить 29 держав.

 

"26 січня відбулося перше засідання цієї коаліції зі створення спецтрибуналу, в ньому взяла участь 21 держава. Нині їх 29. Серед цих держав одна з Латинської Америки, тобто прогрес є очевидним”, - зауважив глава МЗС.

 

Він повідомив, що домовлено про проведення другого засідання зі створення спецтрибуналу 21-22 березня в Страсбурзі.

 

Міністр також подякував Нідерландам за рішення розмістити в Гаазі Міжнародний центр з кримінального переслідування за скоєння злочину агресії проти України.

 

На зустрічі йшлося також про кроки щодо прискорення постачання в Україну артилерійських боєприпасів та іншого озброєння.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні у Львові Президенти України Володимир Зеленський і Президент Латвійської Республіки Егілс Левітс обговорили питання першочергових потреб української оборони, створення міжнародного трибуналу та євроінтеграційні питання.

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що антикремлівська коаліція вже складається з 54 країн.