Блінкен вважає неприйнятною маячню путіна про «нові територіальні реалії»

20:53, 01.03.2023
Блінкен вважає неприйнятною маячню путіна про «нові територіальні реалії»

Держсекретар вважає, що у росії є нуль свідчень того, що вона хоче розпочати мирні переговори (Фото з відкритих джерел)

Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав вимогу Путіна визнати "нові територіальні реалії” неприйнятною. Він зазначив, що немає свідчень того, що Росія справді готова розпочати змістовні дипломатичні зусилля, щоб зупинити свою агресію в Україні. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Голос Америки.

 

Блінкен вважає, що Кремль не готовий до перемовин.

 

“Навпаки, є свідчення протилежного. Лише послухайте, що президент Путін говорить", - наголосив він. 

 

Як приклад, держсекретар навів нещодавню заяву Путіна, де диктатор говорить, що немає сенсу розмовляти з Україною, доки вона «не визнає нову територіальну реальність».

 

«Інакше кажучи, поки Україна не визнає, що Росія захопила її території і забере їх - вони навіть не говоритимуть», - пояснив Блінкен і зауважив, що такі пропозиції є неприйнятними.

 

Міжнародна спільнота прагне справедливого та тривалого миру, переконаний держсекретар США. Він назвав свідченням цього нову резолюцію Генеральної Асамблеї ООН, за яку проголосувала 141 країна. 

 

Резолюція, за його словами, свідчить, що "є потужне прагнення миру, але миру справедливого і стійкого, який відповідає принципам Статуту ООН в плані територіальної цілісності, суверенітету та незалежності, і стійкого, як я сказав, щоб ми не залишили ситуацію в тому стані, що Росія може повторити свої дії через рік, два чи три - відпочине, переозброїться і атакує. Маємо зосередитись на цьому".

 

Нещодавно Китай оголосив про свій мирний план Росії та України. На Заході із застереженням поставились до цього плану, особливо з огляду на інформацію про намір КНР надати збройну підтримку росії. 

 

"Китай не може мати і те, і інше. Він не може публічно заявляти про себе як силу за мир, але водночас продовжувати роздмухувати цей вогонь, якій почав Володимир Путін", - сказав Блінкен.

 

Блінкен також вказав, що не збирається зустрічатись з міністрами Росії, чи Китаю під час засідання міністрів закордонних справ "Групи 20" в Індії. Блінкен відвідує Казахстан та Узбекистан на шляху до засідання міністрів в Індії. Очікується, що питання війни Росії в Україні буде в центрі порядку денного засідання.

 

Як повідомляла УМ, останні заяви господаря Кремля владіміра путіна та експрезидента дмітрія медведєва про те, що Україна і Захід загрожують існуванню росії та російського народу є нічим іншим, як інформаційно-психологічною спецоперацією (ІПСО).