Голова BYPOL Азаров розповів про знищення флагманськоо лайнера рф у Мачулищах

17:20, 27.02.2023
Голова BYPOL Азаров розповів про знищення флагманськоо лайнера рф у Мачулищах

Російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. (Фото з відкритих джерел)

Голова громадської організації колишніх білоруських силовиків BYPOL Олександр Азаров розповів деталі ймовірного підриву російського військового літака А-50 в Мачулищах. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє білоруський відділ «Радіо Свобода». 

 

А-50 у Мачулищах був флагманським лайнером російської армії. Він проводив розвідку української території і саме з ним у повітря піднімалися гіперзвукові ракетні комплекси «Кинджал».

 

«Повідомляють, що таких літаків у росії лише девʼять, я навіть читав, що їх менше — чотири. Кожен такий літак коштує $330 мільйонів. Звичайно, не можна сказати, що ми вирішили підірвати резиденцію Лукашенка. Ми робимо те, що працює. Все залежить від обставин», — зазначив він.

 

Російський сайт «Царьград» повідомив, що атаку на літак А-50 здійснили одразу шість дронів, більшість з яких були збиті на підльоті до обʼєкта.

 

«Кількість дронів поки називати не будемо. Але можу підтвердити, що це була атака дронами. Нехай спецслужби самі попрацюють і спробують визначити, скільки їх було», — каже Олександр Азаров.

 

За словами співрозмовника, найважливішим і найскладнішим у цій ситуації була підготовка евакуації людей, які в цьому брали участь. Подробиці евакуації Азаров розповідати не хоче, тільки каже, що учасників операції було небагато.

 

«Я особисто ще не спілкувався з учасниками цієї акції, оскільки вони вже покинули країну. Зараз вони в безпеці, тому зараз все нормально», — розповідає Азаров.

 

«Радіо Свобода» також оприлюднила фото, як виглядав російський літак А-50 на авіабазі в Мачулищах перед нібито підривом.

 

Білоруські офіційні ЗМІ та провладні блогери поки не коментують те, що сталося в Мачулищах. Повідомлень про те, що це фейк, немає, але й офіційних підтверджень підриву літака немає.

 

«Кожен озвучує ту версію, яка йому вигідна. Якби ми точно не знали, що це білоруські партизани, ми б нічого не казали. «Лукашисти» кажуть, що нас контролюють спецслужби іноземних держав, це неправда. Білоруські партизани діють самостійно. Нехай «лукашисти» очікують на продовження», — підсумував керівник BYPOL.

 

Як повідомляла УМ, у Білорусі у неділю вранці, 26 лютого, на сумновідомому військовому аеродромі "Мачулищі" лунали вибухи. Є інформація про пошкоджений російський літак.