На Софійській площі у Києві відбулися пам'ятні заходи до річниці російського вторгнення

13:34, 24.02.2023
На Софійській площі у Києві відбулися пам'ятні заходи до річниці російського вторгнення

Володимир Зеленський вручив нагороди українським військовим з нагоди річниці повномасштабного вторгнення

Сьогодні  в Києві відбулися пам'ятні заходи до річниці повномасштабного вторгнення росії на нашу територію. Володимир Зеленський нагородив українських бійців та подякував їм за мужність.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента України.

 

На Софійській площі підняли державний прапор України під час виконання Святославом Вакарчуком гімну. А президент Зеленський вручив державні нагороди захисникам, зокрема звання Героя України та подякував усім захисникам та захисницям, а також усім українцям, які кожен на своєму місці протистоять агресору. 

 

«Я дякую всім, хто витримав той лютий, цей рік, і хто дає Україні незламність! Слава всім, хто зараз у бою! Слава Збройним силам України, Національній гвардії, розвідці, Службі безпеки України, Національній поліції, українським прикордонникам і всім вам, нашим Силам оборони та безпеки! Слава всім вам, хто допомагає боротися і хто рятує життя! Світла пам’ять усім, чиє життя забрала ця війна», — сказав Глава держави. 

 

 

Він вручив державні нагороди та відзнаки військовослужбовцям, волонтерам, медикам, громадським діячам, родичам та близьким загиблих Героїв.

 

Також під час заходу відбулося вручення главою держави бойових прапорів окремим підрозділам ЗСУ, ДПСУ, Національної поліції.

 

Президент вручив бойові прапори:

 

—Третій окремій штурмовій бригаді Сухопутних військ ЗСУ,

—П'ятій окремій штурмовій бригаді Сухопутних військ ЗСУ,

—П'ятнадцятому мобільному прикордонному загону ДПСУ,

—Департаменту поліції особливого призначення,

—Об'єднаній штурмовій бригаді Національної поліції «Лють».

 

 

Нагадаємо, що в цей же час до Києва прибув прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. На початку візиту в Україну він вшанував пам'ять полеглих за нашу країну біля Стіни пам'яті поблизу Михайлівського Златоверхого монастиря.

 

Відомо, що Моравецький привіз до Києва звістку про прибуття перших танків Leopard 2 в Україну, передає Bloomberg.

 

Президент Польщі Анджей Дуда заявив,, що «русский мир» в Польщі та країнах Балтії асоціюється лише з рабством та бідністю.

 

Як повідомляла УМ, у річницю повномасштабного вторгнення росії Президент Володимир Зеленський звернувся до українців і згадав як розпочалася війна 24 лютого 2022 року. Він запевнив, що ми переможемо, бо ми — Україна, а російські убивці понесуть покарання за свої злочини.