Посол рф у США Антонов мріє знищити танки Abrams в Україні

12:17, 25.01.2023
Посол рф у США Антонов мріє знищити танки Abrams в Україні

Посол росії в США Антонов лютує й обіцяє знищити танки США (Фото з відкритих джерел)

Російський дипломат Анатолій Антонов назвав постачання важкої зброї зі США в Україну нечуваною провокацією і пообіцяв знищити усі американські танки Abrams. Посол стверджує, що Вашингтон цілеспрямовано намагається завдати РФ стратегічної поразки.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє цитує пресслужба дипломатичної місії РФ у США.

 

Антонов упевнений у тому, що Вашингтон справді готується передати Києву бронетехніку.

 

«Під час української кризи [військової агресії РФ проти України] адміністрація неодноразово використовувала прийом з публікацією відомостей у ЗМІ напередодні значних поставок озброєнь і техніки київському режиму»,— прокоментував він.

 

Антонов назвав таке рішення "нечуваною провокацією". За його словами, влада США "підвищує планку військового сприяння" Києву.

"Очевидно, що Вашингтон цілеспрямовано намагається завдати нам стратегічної поразки", — додав він.

 

Як каже російський дипломат, таку бронетехніку вже не можна вважати "оборонним озброєнням". Він наголошує, що Білий дім дає дозвіл Києву на використання американської військової допомоги для проведення операції з деокупації Криму.

 

Посол стверджує, що якщо постачання справді відбудеться, то російська армія зможе знищити американську військову техніку в Україні.

 

«Немає жодних сумнівів, що у разі ухвалення рішення про передачу Києву M1 Abrams, американські танки наші військові знищать так само, як знищують всі інші зразки натовської техніки»,— висловився Антонов.

 

Тяжкий танк M1 Abrams серійно випускається з 1980 року і стоїть на озброєнні в США, Єгипті, Австралії, Марокко та країнах Близького Сходу.


Президент США Джо Байден готовий передати Україні танки Abrams. Вашингтон має намір відправити Києву близько 30 танків Abrams. Рішення США може бути частиною угоди з Німеччиною.

 

Як повідомляла УМ, спікер Держдуми Володін погрожує Заходу ядерною зброєю у разі наступу ЗСУ.