В Офісі президента розкритикували лицемірне «перемир'я путіна» на Різдво

20:29, 05.01.2023
В Офісі президента розкритикували лицемірне «перемир'я путіна» на Різдво

«Лицемірство залиште собі»: в Офісі президента України відреагували на ініціативу росії щодо введення «різдвяного перемир'я»

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що «тимчасове перемир’я» розпочнеться у тому випадку, коли російські окупанти заберуться з території України. 

 

Як інформує УМ, про це Подоляк повідомив в Твітері.

 

«РФ має залишити окуповані території – лише тоді у неї почнеться «тимчасове перемир'я». Лицемірство залиште собі»,— йдеться в повідомленні.

 

Подоляк також нагадав, що Україна не атакує чужу територію і не вбиває цивільне населення, як це робить Росія, і знищує виключно членів окупаційної армії на своїй території.

 

«Безумовно, це виключно пропагандистський жест. І нічого більше. Росія всіляко намагається хоча б на певний час знизити інтенсивність боїв та інтенсивність ударів по своїх логістичних центрах для того, щоб отримати час на проведення додаткової мобілізації, будівництва масштабних укріплень на захоплених територіях і перегрупування армії. Це не вийшло зробити тими чи іншими військовими способами. Тому в хід пішли стандартні інформаційні виверти»,— додав він.

 

Подоляк вважає, що росія хоче показати нібито «гуманістичні підходи у війні» і спробувати переконати європейців, щоб ті почали тиснути на Україну. Зокрема, у такий спосіб РФ домагається "негайних переговорів, прийняття російського ультиматуму, нової лінії поділу". 


Подоляк також нагадав, що Росія атакує цивільні об'єкти, включно з місцями релігійних обрядів, і робить це саме у святкові різдвяні дні: «Тому, ще раз: не треба реагувати на свідомо маніпулятивні ініціативи керівництва РФ».

 

5 січня президент Росії Володимир Путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу запровадити «режим припинення вогню»  на час святкування Різдва.

 

Як повідомляла УМ,  президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав Путіна в односторонньому порядку припинити вогонь.