Данілов розкритикував Макрона і запропонував віддати путіну Бордо

19:39, 04.01.2023
Данілов розкритикував Макрона і запропонував віддати путіну Бордо

Олексій Данілов (у центрі) не бажає надавати гарантії терористу №1. (Фото Офісу президента)

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов жорстко відповів президенту Франції Еммануелю Макрону, наголосивши, що якщо він хоче вести переговори з країною-терористкою про «гарантії безпеки» та інші поступки, він може віддати путіну Бордо.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в ефірі телемарафону.

 

«Якщо хтось вважає, що нам треба вибачитись (перед росіянами) і віддати їм Крим, Донецьку, Луганську області, то це повне божевілля. Більше того, я не можу зрозуміти, яким чином ви з терористами розмовляєте. Ось уявіть собі, сідає за стіл Байден та Усама бен Ладен (засновник "Аль-Каїди" ) і вони розпочинають переговори про гарантії Усама бен Ладену»,- заявив Данілов.

 

Він нагадав, що надати "гарантії безпеки" Росії та терористу №1 у світі Володимиру Путіну запропонував президент Франції Еммануель Макрон.

 

«І коли ви кажете, що з ним потрібно про щось говорити, йому потрібно давати якісь гарантії - ну віддайте йому Бордо, своє віддавайте. Наше не треба, ми самі розберемося»,- наголосив секретар РНБО.

 

Нагадаємо, раніше Макрон неодноразово заявляв про те, що Росії будуть потрібні "гарантії безпеки" після завершення війни проти України.

 

Таку пропозицію розкритикували колеги Франції щодо ЄС. Зокрема, заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський заявив, що подібні висловлювання Макрона є стратегічною фатальною помилкою, оскільки РФ не загрожує напад з боку НАТО чи України.

 

Як повідомляла УМ, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що найближчі місяці будуть досить важливими у війні та вирішальними.