Україна правомірно ставить питання щодо виключення росії з ООН - Шмигаль

18:25, 27.12.2022
Україна правомірно ставить питання щодо виключення росії з ООН - Шмигаль

росія не є миролюбною державою і не відповідає основному критерію ООН.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду заявив, що росія не є миролюбною державою, тому не відповідає основному критерію ООН. Тож  Україна правомірно ставить питання щодо виключення росії з ООН.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив очільник уряду в Телеграмі.

 

«росія вже давно не є миролюбною державою, і тому не відповідає основному критерію ООН. Вона цинічно зловживає своїм правом вето в Раді Безпеки. Блокує рішення, які протидіють її агресивній політиці. Тому Україна правомірно ставить питання щодо виключення росії не лише з Радбезу, а й з ООН»,- сказав Шмигаль.

 

Він зауважив, що цими днями виповнюється 31 рік із часу смерті імперії зла – срср. Саме в кінці 1991 року Союз припинив існування як геополітична реальність.

 

«Його (срср - ред.) наступниця — російська федерація — присвоїла собі місце в Раді Безпеки ООН. В обхід Статуту Організації членство рф у Радбезі було нав’язано світовій спільноті. На жаль, тоді спільнота промовчала. Сьогодні мовчати не можна»,- сказав глава уряду.

 

Шмигаль закликав весь цивілізований світ солідаризуватися з українською позицією.

 

«Віримо в перемогу сили міжнародного права й докладаємо для цього всіх можливих зусиль»,- сказав глава уряду.

 

Україна ініціювала комплексний процес, спрямований на позбавлення росії статусу постійного члена Ради Безпеки ООН та виключення її з ООН. Відповідну заяву оприлюднило Міністерство закордонних справ України.

 

Як повідомляла УМ, Україна ініціює комплексний процес, щоб позбавити росії статусу постійного члена Ради Безпеки ООН та виключити  її з Організації Об’єднаних націй у цілому.