Стратегічний терпець: Іран погрожує Зеленському

18:29, 22.12.2022
Стратегічний терпець: Іран погрожує Зеленському

Речник МЗС Ірану Нассер Канаані розкритикував заяви Володимира Зеленського про військову підтримку Тегераном Москви у війні проти України.

Іран вибухнув погрозами у бік Президента України Володимира Зеленського після його виступу на Конгресі США, заявивши, що «стратегічне терпіння держави не безмежне».

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться на офіційному сайті МЗС Ірану. 

 

Представник МЗС Ірану Насер Канаані заявив, що у промові Зеленського повторюються «звинувачення та непристойні заяви». 

 

Зокрема, президент України вкотре повідомив, що росія  вбиває українців іранськими безпілотниками. Речник МЗС Ірану Насер Канаані влаштував істерику, заявивши, що його країна нібито ніколи не передавала Росії свого озброєння. 

 

Також Канаані взявся погрожувати Україні, яку бомбардують іранськими дронами, що мовляв, їхнє терпіння "не безмежне", а Зеленський "повинен зрозуміти, до чого призводить співпраця зі США". 

 

«Іран завжди поважав територіальну цілісність усіх країн, включаючи Україну, і пану Зеленському краще знати, що стратегічне терпіння Ірану щодо таких безпідставних звинувачень не безмежне»,—йдеться у повідомленні.

 

Канаані також порадив українському президенту винести урок з долі деяких інших політичних лідерів, які задовольнялися підтримкою США.

 

У своїй промові у Конгресі США Зеленський говорив, що Росія знайшла союзника в Ірані.

 

«Так один терорист знайшов іншого. Це лише питання часу, коли вони завдадуть удару по інших ваших союзниках, якщо ми не зупинимо їх зараз», — підкреслив президент України.

 

У Конгресі США Зеленський заявив, що 2023 рік буде вирішальним у війні Росії проти України.

 

Від вересня російські терористи почали використовувати іранські безпілотники у війні проти України. Окупанти перефарбували дрон Shahed-136 та назвали його "Герань-2". 

 

Іран спершу вперто заперечував, що передав рф озброєння, проте згодом там визнали, що у Росії справді є такі дрони, але мовляв їх передали ще до війни. 

 

Напередодні президент України Володимир Зеленський повідомив, що Іран передав Росії нову партію дронів. Загалом терористи отримали 250 Shahed-136.

 

Як повідомляла УМ, Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Борель екстрено зустрівся з главою МЗС Ірану через надання воєнної підтримки росії у війні з Україною.