Зеленський розповів про Patriot, деокупацію Криму та міжнародний трибунал

12:27, 18.12.2022
Зеленський розповів про Patriot, деокупацію Криму та міжнародний трибунал

Зеленський каже, що особисто займається питанням захисту українського неба. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський розповів про потреби України в системах ППО Patriot, деокупацію Криму та важливість створення міжнародного трибуналу для всіх, хто спровокував цю війну.

 

Як інформує УМ, про це глава держави сказав в інтерв’ю французьким телеканалам TF1 та LCI й повідомив у Телеграм

 

"Процес триває. Я цим особисто займаюся. Це дуже для нас потрібно (системи протиповітряної, протиракетної оборони, зокрема Patriot - ред.). Все, чим ми в Україні займаємося — це наближення результату. ... Ми про це постійно розмовляємо (з президентом США Байденом - ред.) , я з позитивом дивлюся на це питання, з великим позитивом", - сказав Зеленський.

 

Він також нагадав, що з президентом Французької республіки Макроном обговорювалося питання надання Україні системи Crotale.

 

"Я не знаю, як вони працюють, вони ще не почали працювати. У нас є приклади з американськими NASAMS або німецькими IRIS-T.

 

Ми боремося за системи, які залежать від рішення Італії і Франції. Це SAMP-T, ці системи і також інші зенітні установки — все це допоможе", - сказав Зеленський.

 

Нагадаємо, що у вівторок американський телеканал CNN поінформував, що адміністрація президента США завершує підготовку планів щодо передання Україні системи протиракетної оборони Patriot.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський радить путіну вивести війська, щоб довше прожити.