Єдиною умовою переговорів з рф є негайне припинення війни - МЗС України

14:12, 30.10.2022
Єдиною умовою переговорів з рф є негайне припинення війни - МЗС України

путін прагне хоч якихось переговорів.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко після заяви Лаврова щодо переговорів відповів, що єдиною реалістичною пропозицією щодо можливих переговорів з Росією має бути негайне припинення Путіним війни проти України і виведення російських військ за кордони станом на 1991 рік.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Фейсбуці.

 

«Єдиною реалістичною пропозицією має бути негайне припинення Росією війни проти України та виведення російських військ із української території за межі кордонів станом на 1991 рік».

 

Він додав, що той, хто дійсно прагне переговорів, не знищує енергетичну систему країни, щоб її населення замерзло взимку, не займається масовими стратами цивільних людей, не обстрілює житлові квартали, не оголошує мобілізацію додаткових 300 тисяч військовослужбовців, не блокує поставки зернових та не висуває ультиматумів.

 

Ніколенко вважає, що заява Лаврова про готовність до переговорів – це не що інше, як чергова димова завіса, щоб виграти час на тлі поразок російської армії.

 

За його словами, допоки Росія продовжує скоювати злочини в Україні, відповідь має бути одна – на полі бою.

 

«Ми вдячні міжнародним партнерам, які стоять пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі за існування. Лише спільними рішучими зусиллями можливо зупинити Росію, яка становить загрозу миру та безпеці не лише Європи, але і світу»,– підсумував представник МЗС.

 

Раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що президент країни-агресора Володимир путін все ще готовий до переговорів із Заходом щодо Украни. За його словами, Росія чекає, коли Захід зможе "запропонувати якісь серйозні підходи, які сприятимуть розрядці напруженості й повністю враховуватимуть інтереси Російської Федерації та її безпеки".

 

Про це передають пропагандистські видання, зокрема «РИА Новости »

 

«Ми завжди готові вислухати наших західних колег, якщо вони звернуться з черговим проханням організувати розмову. Сподіваюся, що, крім відтворення в контактах по лінії дипломатичних відомств і по інших каналах того, що вони публічно в пропагандистському запалі кажуть, нам зможуть запропонувати якісь серйозні підходи, які сприятимуть розрядці напруженості й повністю враховуватимуть інтереси Російської Федерації та її безпеки», – зазначив Лавров.

 

Він також додав, що чим довше Захід тягне із переговорами, тим складніше сторонам буде домовитись.

 

Раніше Володимир Зеленський відповів на заклики щодо переговорів з росією. За його словами, держава-терорист не хоче миру. Він додав, що переговори не зможуть подолати російський терор, а також заявив, що терористів лише знешкоджують.

 

Як повідомляла УМ, путін і Байден могли б поговорити, якби Штати дослухалися до "стурбованості Росії" щодо гарантій безпеки.