Ядерна атака буде неймовірно серйозною помилкою росії - Байден

15:55, 26.10.2022
Ядерна атака буде неймовірно серйозною помилкою росії - Байден

Байден застеріг Москву від застосування ядерної зброї у війні з Україною, у іншому випадку— наслідки будуть для росії серйозними (Фото з відкритих джерел)

Президент США Джо Байден в черговий раз попередив Росію щодо використання тактичної ядерної зброї в Україні, заявивши, що така ескалація стане «надзвичайно серйозною помилкою».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє телеканал CNN.  

 

На запитання журналістів, чи думає він, що росія готує атаку із застосуванням "брудної бомби", в якій вона потім звинуватить Україну, Байден сказав: 

 

«Я провів багато часу сьогодні, говорячи про це. Дозвольте мені просто сказати, що Росія скоїть надзвичайно серйозну помилку, якщо вона застосує тактичну ядерну зброю»,– заявив президент США.— Я не гарантую, що це (застосування ядерної зброї) буде операцією під чужим прапором. Ми не знаємо. Це було б серйозною, серйозною помилкою»,– додав він.

 

Побоювання щодо можливого застосування російської ядерної зброї в Україні зросли після того, як Москва почала публічно говорити про нібито підготовку Києвом провокації з використанням "брудної бомби".

І Україна, й Захід ці звинувачення рішуче відкинули.

 

Як відомо, на тлі активнішої риторики Росії про нібито підготовку Україною провокації з "брудною бомбою" Сполучені Штати не бачать нових ознак  підготовки російської сторони до ядерного удару. 

 

Раніше Байден казав, що в разі застосування ядерної чи хімічної зброї в Україні на росію чекають наслідки  – щоправда, він відмовився уточнювати, які саме. 
 


Як повідомляла УМ, раніше Байден уже попереджав путіна щодо наслідків за використання ядерної або хімічної зброї.