Російські воєнні злочинці мають бути покарані після перемоги України – Дуда

14:45, 21.10.2022
Російські воєнні злочинці мають бути покарані після перемоги України – Дуда

Анджей Дуда під час інтерв'ю. (prezydent.pl)

Президент Польщі Анджей Дуда оголосив власне бачення єдиного "справедливого" завершення війни росії проти України.

 

На його переконання, це має бути вихід України на кордони 1991 року та покарання всіх російських воєнних злочинців.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Дуда повідомив в інтерв'ю каналу RAI News, стенограму якого опублікувала його канцелярія.

 

За словами польського президента, Україна має повернути свої міжнародно визнані кордони. Дуда зазначив, що росія порушує міжнародне право, вбиває мирних жителів, веде бомбардування цивільних об'єктів та зносить житлові будинки.

 

«Ми вже всі бачили ці кадри з Києва, де російські ракети обстрілюють житлові будинки. Такі реалії цієї війни», — сказав пан Анджей.

 

Польський лідер назвав дві умови для закінчення війни: відхід російських військ з усіх територій України, окупованих з 2014 року, а також покарання всіх воєнних злочинців, щоб "зберегти мир у майбутньому".

 

Нагадаємо, на початку осені 2022 року президент Польщі сказав, що перемога над армією росії в Україні "для наших народів – це питання життя та смерті" .

 

Він вважає, що росію треба вигнати за межі міжнародно визнаних кордонів України, і Польща разом із союзниками посильно допомагає Україні виконати це завдання, казав польський президент.

 

Як повідомляла «УМ», президент Володимир Зеленський закликає світових лідерів дати зрозуміти росії, що можливий теракт на Каховській ГЕС прирівнюватиметься до застосування зброї масового ураження.