Тактика випаленої землі не допоможе Росії виграти війну – Шольц

13:37, 20.10.2022
Тактика випаленої землі не допоможе Росії виграти війну – Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу у Бундестазі

Канцлер Німеччини Олаф Шольц  під час виступу у Бундестазі різко засудив російські атаки по українських об’єктах з використанням бойових дронів, заявивши, що це військовий злочин, що не досягне своєї мети.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Deutsche Welle.

 

«Така тактика випаленої землі не допоможе Росії виграти війну… Вона лише зміцнює рішучість та завзятість України та її партнерів», – наголосив він.

 

Він сказав, що російський ракетний терор це вчинок, здійснений з відчаю, так само як і мобілізація на війну росіян.

 

Глава німецького уряду зазначив, що російський диктатор Володимир Путін тероризує Україну, а також неприховано та абсолютно безвідповідально погрожує всьому світу застосуванням ядерної зброї.

 

«Він хоче посіяти страх і розколоти єдність Заходу, але помиляється, вважаючи його слабким. Європа та міжнародні альянси сильніші, ніж будь-коли, і Путін не зможе досягти своїх військових цілей»,—долав він. 

 

Канцлер запевнив, що Німеччина буде підтримувати Україну доти, доки це буде необхідно.

 

18 жовтня очільниця Міноборони Німеччини Крістіне Ламбрехт повідомила, що до кінця поточного року Україна отримає від Німеччини самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000, антидронні системи та реактивні системи залпового вогню.

 

Як повідомляла УМ, Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн заявила, що вести переговори з російським диктатором путіним, щоб домогтися припинення війни в Україні мирним шляхом, неможливо