У Німеччині вважають що переговори з терористичною бандою путіна неможливі

15:38, 11.10.2022
У Німеччині вважають що переговори з терористичною бандою путіна неможливі

Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн вважає, що бойові дії в Укран# закінчаться тоді, коли крана отримає необхідну допомогу (Фото з відкритих джерел)

Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн заявила, що вести переговори з російським диктатором путіним, щоб домогтися припинення війни в Україні мирним шляхом, неможливо 

 

Як повідомляє Україна молода, про це повідомляє BILD.

 

Політикиня наголосила, що ракетні обстріли України є ознакою тероризму.

 

«Ви не можете вести переговори з рф при путіні та його послідовниках. Це показали смертоносний ракетний обстріл цією бандою терористів прямо в центрі Києва й інших містах»,— сказала Штрак-Ціммерманн.

 

Голова оборонного комітету Бундестагу наголосила, що бойові дії в Україні закінчаться лише, якщо наша країна отримає необхідну матеріальну допомогу. Вона додала, що українську армію необхідно підготувати до зими.

Штрак-Циммерман розповіла:

 

«Від спорядження для холодних місяців до боєприпасів та артилерії. Однак для південного флангу Україні перш за все потрібні основні бойові танки».

 

Раніше у ЄС пообіцяли Україні допомогти підготуватися до зими. Євросоюз пообіцяв продовжувати допомагати нашій країні у політичному, фінансовому, військовому та гуманітарному аспектах. 

 

Політикиня заявила, що ЗСУ насамперед потребують танків Leopard 2, проте українські воїни будуть вдячні й постачанням бойових машин піхоти Marder.

 

Штрак-Ціммерман вважає, що німецька армія могла б вже найближчим часом відправити в Україну 50 таких машин, із розрахунком, що протягом року Бундесвер зможе отримати нові, виготовлені оборонною промисловістю Німеччини.

 

Така пропозиція вперше прозвучала ще навесні, але уряд Німеччини не схвалив передачу БМП.

 

Бойові машини піхоти Marder виготовлялися в Німеччині у 1970-1980-х роках. 1988 року розпочалася програма модернізації цих машин, мета якої — забезпечити їхню невразливість перед радянським конкурентом — БМП-2.

 

Машина здатна перевозити десант чисельністю сім осіб, її екіпаж — троє людей.

 

БМП оснащена тепловізорним прицілом, 20-міліметровою автоматичною гарматою та, залежно від модифікації, — одним або двома кулеметами та ПТРК Мілан.

 

Зазначимо, що в Німеччині не вперше звучить пропозиція передати Україні БМП Marder. Німецькі військові експерти впевнені, що ці машини стали б незамінними помічниками для української армії в боях у степах на півдні країни.

 

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна очікує від США та Німеччини на постачання танків Abrams і Leopard.

 

Як повідомляла УМ, Німеччина, Данія та Норвегія закуплять для України 16 гаубиць Zuzana-2 словацького виробництва, загальна  вартість зброї складає  92 мільйони євро.