Ми повертаємо своє! Залужний привітав захисників та захисниць України, відео

10:41, 14.10.2022
Ми повертаємо своє! Залужний привітав захисників та захисниць України, відео

День захисників і захисниць 14 жовтня почали святкувати з 2014 року. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевняє, що українці, які обрали шлях воїна, обов’язково звільнять свою землю від ворожої навали.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у відеопривітанні залізного генерала з нагоди Дня захисника та захисниць України 14 жовтня.

 

«Зима 2022-го вже частина світової історії. Ми витримали потужний ворожий удар. Показали, що значить бути українцем, мати сміливість боротися за свою свободу.

 

У жорстоких боях під сталевим дощем російських снарядів ми трималися за кожен клаптик своєї землі, зупинили ворожу навалу і поховали міф про непереможність російської армії», –  наголосив валерій Залужний.

 

За його словами, зараз українці повертають своє, тому «ніхто і ніщо не зупинить нас».

 

«Ми обрали шлях воїнів і йдемо вперед. Весь світ захоплено і з надією дивиться на нас. Вітаю зі святом і дякую за службу! Разом до Перемоги! Слава Україні!» – наголосив пан Залужний.

 

 

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський також привітав захисників та захисниць зі святом і назвав українських воїнів абсолютними героями та людьми з великої літери.

 

 

До слова, 14 жовтня в Україні відзначають не лише День захисників та захисниць. На цю дату припадає ще три свята.

 

Серед них Покрова Пресвятої Богородиці, річниця створення Української повстанської армії (УПА) та День українського козацтва.

 

День захисників і захисниць 14 жовтня почали святкувати з 2014 року – після початку війни на Донбасі, яку розв’язала Росія. Він фактично прийшов на заміну радянському 23 лютого (так званому Дню захисника вітчизни).

 

Як повідомляла УМ, з 14 по 16 жовтня в рамках Всесвітньої компанії  #DefendingUkraine у 50 країнах світу заплановано провести 50 мітингів до Дня захисників та захисниць України.