путін наказав відправити ядерний військовий потяг на лінію фронту в Україні – Times

09:44, 04.10.2022
путін наказав відправити ядерний військовий потяг на лінію фронту в Україні – Times

Російський диктатор готується до "значної ескалації" війни в Україні (Фото: The Times.)

володимир путін, президент росії має намір продемонструвати готовність до ядерного удару по Україні. Для цього він відправив на український кордон "ядерний поїзд".

 

Як інформує УМ, про це повідомило впливове британське видання The Times.

 

За інформацією видання, володимир путін вирішив продемонструвати Україні та світу, що він готовий застосувати у нинішній війні ядерну зброю.

 

Для цього він, імовірно, проведе ядерні випробування на кордоні з Україною.

 

Стало відомо, що до українського кордону відправили так званий "ядерний поїзд", який перебуває у підпорядкуванні 12-го головного управління міністерства оборони російської федерації.

 

Польський військовий аналітик Конрад Музика зазначив, що цей потяг відповідає за ядерні боєприпаси, їхнє зберігання, обслуговування, транспортування та видачу відповідним підрозділам.

 

Цей потяг був помічений у центральних районах рф, рухаючись у напрямку від москви до кордону з Україною.

 

Такий крок, припускає видання, має стати сигналом для західних країн про готовність кремля розглянути усі варіанти, зокрема, і ядерний удар по Україні.

 

НАТО, за інформацією The Times, уже попередив усіх своїх членів про можливі ядерні випробування російської федерації неподалік кордону з Україною.

 

Нагадаємо, що 21 вересня президент росії володимир путін знову заговорив про застосування ядерної зброї. За його словами, у разі загрози територіальної цілісності рф, країна використовує всі необхідні засоби.

 

Радник голови Офісу Президента Олексій Арестович вважає, що імовірність застосування росією ядерної зброї зросла, але це навряд чи переросте в тотальну ядерну війну.

 

Як повідомляла УМ, в разі ядерного удару по Україні США знищать всі сили рф, які зможуть побачити – ексголова ЦРУ.