Столтенберг попереджає рф про тяжкі наслідки застосування ядерної зброї

19:30, 23.09.2022
Столтенберг попереджає рф про тяжкі наслідки застосування ядерної зброї

Столтенберг запевнив, на тлі погроз путіна застосувати ядерну зброю, НАТО посилить військову підтримку Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив кремль про «тяжкі наслідки», які настануть у разі застосування ядерної зброї рф у війні з Україною.

 

Як інформує Україна молода, про це Столтенберг сказав в інтерв’ю CNN.

 

«Вони (Росія) знають, що будуть тяжкі наслідки. Я не буду ретельно розповідати про те, як саме ми відреагуємо. Це залежатиме від того, яку саме зброю масового ураження вони можуть використати»,– зазначив генсек НАТО.

 

Він додав, що такі заяви західних посадовців спрямовані на те, щоб запобігти можливому використанню ядерної зброї з боку Росії.

 

«Річ у тім, що ймовірність будь-якого використання ядерної зброї досі низька, але потенційні наслідки цього є настільки великими, що ми, відповідно, маємо сприймати це (погрози) серйозно. І риторика, погрози, які Путін знову й знову висуває, посилюють напруження, є небезпечними й бездумними»,– додав Столтенберґ.

 

Генсек Альянсу наголосив, що росія готується використовувати псевдореферендуми в Україні, щоб заявити, що російська територія нібито зазнає нападів із застосуванням зброї НАТО. 

 

«Північноатлантичний Альянс має бути готовим, що Росія спробує використати фальшиві голосування для подальшої ескалації війни в Україні, сказав Столтенберг.

 

Він наголосив, що «подібні голосування не мають легітимності й, звісно, нічого не змінюють».

 

«Відповідь НАТО – посилити підтримку України»,– заявив Столтенберг.

 

Генсек НАТО також підтримав заклик президента Володимира Зеленського до мешканців тимчасово окупованих територій не брати участі у псевдореферендумах.

 

Нагадаємо, 21 вересня російський диктатор Володимир путін оголосив про «часткову мобілізацію в росії та про "підтримку" фейкових референдумів на захоплених територіях.

 

путін заявив, що "не блефує" погрозами застосування ядерної зброї, при цьому стверджуючи, ніби ядерні погрози почалися з боку країн Заходу, а не Кремля. 

 

Західні лідери засудили ядерну риторику Путіна, назвавши її небезпечною ескалацією  та «брязканням зброї».

 

Президент Володимир Зеленський відреагував на плани РФ провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України. Він заявив, що українські позиції залишаються незмінними, попри "шум та анонси звідкись". 
 

Як повідомляла УМ, раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що ЗСУ показали себе дуже ефективними, однак закликав не розраховувати на швидке припинення війни у світлі останніх успіхів українських військових.