Зеленський заявив про підготовку до наступного етапу деокупації

00:26, 19.09.2022
Зеленський заявив про підготовку до наступного етапу деокупації

Зеленський запевняє, що на фронті не затишшя, а підготовка до нового контрнаступу. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що ЗСУ, Сили спецоперацій, ГУР, СБУ, тероборона, прикордонники і вся система МВС готуються до наступного етапу деокупації українських територій.

 

За його словами, йдеться не про затишшя на фронті, а саме про підготовку до звільнення.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави прозоро натякнув у вечірньому зверненні в ніч на неділю.

 

«Ізюм, Балаклія, Купʼянськ і Харківщина загалом – міста й громади, які ми звільнили. Ці слова звучать зараз. Звучать усюди.

 

Маріуполь, Мелітополь і Херсон – також звучать, але звучатимуть іще частіше й гучніше, коли ми їх звільнимо.

 

Донецьк, Горлівка та Луганськ – і вони звучатимуть. Джанкой, Євпаторія, Ялта – і вони також. Обов’язково.

 

Про чуже ми не говоримо. Звучать тільки наші слова, українські слова. Щоранку, щодня, щовечора, щоночі – протягом уже 207 днів», - наголосив Зеленський.

 

При цьому, Верховний Головнокомандувач додав: «Можливо, зараз комусь із вас здається, що після низки перемог ми маємо певне затишшя. Але це не затишшя.

 

Це підготовка до наступної низки. До наступної низки дуже важливих для нас усіх слів, які обовʼязково мають звучати. Бо Україна має бути вільною – уся.

 

І на завершення, як і завжди, слова, які звучать і звучатимуть завжди. Звучать у нас, звучатимуть у наших дітей, звучатимуть в онуків. Звучатимуть у вільній Україні.

 

Вічна слава всім нашим героям!

Слава Україні!».

 

Як повідомляла «УМ», у першій половині вересня ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківщині та звільнили майже всю територію області.

 

За підрахунком аналітиків, захисники України за перші дні вересня відвоювали більше території, ніж російські війська захопили з квітня.

 

Після того суттєвого просування вперед не відбувалося. Однак 18 вересня управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило, що українські військові форсували річку Оскол на Харківщині та від суботи контролюють не лише правий, але й лівий берег цієї річки.