Байден обіцяє путіну наслідки за використання ядерної або хімічної зброї

19:27, 17.09.2022
Байден обіцяє путіну наслідки за використання ядерної або хімічної зброї

Світові лідери вимагають від росії припинити ядерний шантаж (Фото з відкритих джерел)

Росія обстрілює українські міста, вбиває мирне населення та продовжує шантажувати світ ядерною зброєю. Президент Сполучених Штатів Америки попередив владіміра путіна про серйозні наслідки цього.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CBS News.

 

У недавньому інтерв'ю Джо Байден пригрозив путіну, якщо той вирішить застосувати ядерну чи хімічну зброю у війні проти України. Також лідер США оцінив успіхи наших військових, що вражають  світ та змушують злитися кремль. 

 

В інтерв'ю американській журналістці Скотт Пеллі президент Байден заявив, що нашим воякам вдається поставити у безвихідне становище "другу армію світу".

Коли Україна досягає успіху на полі бою, владімір путін стає зніяковілим і загнаним у кут.

 

Щодо використання лідером росії ядерної чи хімічної зброї президент Штатів відповів, що це змінить картину світу, яка була після Другої світової.

 

«Не робіть. Не робіть. Не робіть. Це змінить формат війни на те, що не було з часів Другої світової війни й матиме наслідки»,—сказав Байден, звертаючись до владіміра путіна.

 

Окрім того, адміністрація президента США готова виділити Україні ще 600 мільйонів військової допомоги.

 

11 вересня стало відомо, що президент Франції Еммануель Макрон вкотре телефонував путінута вимагав вивести війська зі Запорізької атомної електростанції та припинити війну. Міністр закордонних справ Кулеба сказав, що ці "телефонні розмови" ні до чого не призведуть.

 

Нагадаємо, ситуація на Запорізькій АЕС постійно напружена, росія не хоче виводити війська, обстрілює станцію та ставить під загрозу світову ядерну безпеку.

 

Як повідомляла УМ, останній транш з  гранту у 4,5 млрд дол. США з Цільового фонду Світового банку надійшов до державного бюджету України. Його сума становить  $1,5 млрд.