Британський депутат Ліам Бірн пропонує визнати «Єдину росію» терористичною організацією

17:05, 13.09.2022
Британський депутат Ліам Бірн пропонує визнати «Єдину росію» терористичною організацією

Британська делегація під час поїздки до України (Фото Офісу президента)

Британський парламентар Ліам Бірн після того, як три дні пробув в українській столиці Києві, запропонував посилити правила пропуску росіян до Європи й заборонити видавати їм туристичні візи та визнати кремлівську партію «Единая Россия» терористичною організацією.

 

Як інформує Україна молода, відповідну заяву член комітету із закордонних справ британського парламенту та депутат Лейбористської партії зробив на своєму Твітері 13 вересня.

 

Він написав, що у своїй поїздці зробив такий висновок:

 

«Зараз життєво необхідно, щоб Захід допоміг Україні довести цю війну до переломного моменту та призвести до перемоги».

 

Він наголосив, що Україна веде "війну через необхідність", а не як Росія "війну за вибором". Багато українців бачать у цьому конфлікті війну за незалежність, якої не було 1991 року.

 

Тобто, зазначив британський політик, Україна може мобілізувати набагато більше ресурсів, ніж РФ, незважаючи на умовну військову перевагу країни-агресорки.

 

Час вийти за межі фрази "Путін повинен зазнати поразки" і встановити цілі, підкріплені зобов'язаннями з військової поставки для їх досягнення", – підкреслив Бірн.

 

Він називає такі цілі:

– наявність в Україні сучасних систем ППО для забезпечення безпечного неба;

– 100% деокупація української території у кордонах 1991 року;

– юридичне переслідування Росії за злочин агресії, кримінальні покарання окремих воєнних злочинів країни-окупанта;

– репарації, які, можливо, будуть фінансуватися за рахунок конфіскації заморожених російських активів;

– повернення всіх полонених українців, а також переміщених цивільних осіб, яких налічується близько 2 мільйонів.

 

Крім того, депутат пропонує посилити тиск на російську еліту шляхом оголошення "Единой России" терористичною організацією. Він зазначив, що Захід зробив подібне з ЕТА, "Хезболлою" або ХАМАС.

 

Туристичні візи, на думку Бірна, варто заборонити, а для українського експорту створити сильніші гарантії – наприклад, створити зону над Чорним морем, де будуть заборонені польоти.

 

Як повідомляла УМ, Рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з рф офіційно набуло чинності саме 12 вересня. Громадяни Росії більше не зможуть оформляти візи для поїздок до країн Шенгенської зони за спрощеною процедурою.

 

Читайте також: начальник штабу авіації Сполученого королівства Майк Вігстон зазначив, що Повітряні сили Британії виконали вже понад 1000 місій для допомоги Україні у війні з російськими агресорами.