Рамштайні-5 закріпив курс на довгострокову підтримку України – Резніков

14:37, 10.09.2022
Рамштайні-5 закріпив курс на довгострокову підтримку України – Резніков

Результатами Рамштайн-5 міністр оборони України Олексій Резніков вельми задоволений. (Фото: Фейсбук Резніков Олексій)

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що на засіданні партнерів "Рамштайн-5" країни домовилися потужніше готувати до бою українських військових та допомагати ЗСУ зброєю.

 

За його словами, партнери були позитивно вражені динамікою дій наших угрупувань – на півдні під командуванням генерал-лейтенанта Андрія Ковальчука та на сході під командуванням генерал-полковника Олександра Сирського.
 

Як інформує УМ, про це 10 вересня повідомив Резніков у Facebook в суботу. 

 

«У контексті довготривалої підтримки на якісно вищий рівень виведено завдання підготовки українських бійців. Діапазон наших потреб широкий – від отримання індивідуальних навичок до тренувань у складі батальйонів, а також підготовка штабів бригад.

 

Вже діє започаткована Великою Британією ефективна програма підготовки, яку підтримали Канада, Нідерланди, Данія, Норвегія, Швеція, Фінляндія та Нова Зеландія.

 

На Рамштайні-5 я звернувся з проханням розглянути можливість розгортання аналогічних програм тренувань в інших країнах-сусідах. Це забезпечить масштабування тренувального процесу, ми отримаємо більше підготовлених військ у стислий термін», - написав, зокрема, Резніков.

 

Він також зазначив, що його "дуже приємно здивувала Словенія, яка запропонувала насправді потужну допомогу". За словами міністра, це буде реальне посилення на полі бою "саме в той момент, коли потрібно".

 

Міністр оборони нагадав, що між Рамштаном-4, який відбувся у липні, і Рамштайном-5 минуло 50 днів. За цей період наші американські партнери оголосили 5 пакетів безпекової допомоги на загальну суму майже $5,5 млрд.
 
Під час зустрічі було оголошено черговий пакет на $675 млн, в якому містяться дуже важливі боєприпаси для HIMARS та інші речі, які стануть в нагоді під час активних дій. 
 
"Кремлівське зло можна перемогти. Усі складові сил оборони України під командуванням генерала Валерія Залужного довели справою те, у що ніхто раніше не міг повірити", - наголосив пан Резніков.
 
І додав: "Скільки б росія не зігнала невмотивованих погано озброєних зграй злочинців, їх зустрінуть навчені та забезпечені сучасними системами українські війська.  Ми переможемо росію за рахунок якісних переваг, спираючись на ресурси вільного світу. Адже кожна демократична країна зараз бачить, до цього може призвести панування схиблених тиранів…".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рамштайн-5: Остін оголосив довгострокову підтримку ЗСУ західними партнерами.