Директор ЦРУ Бернс вважає провальним вторгнення рф в Україну

14:13, 09.09.2022
Директор ЦРУ Бернс вважає провальним вторгнення рф в Україну

Вільям Бернс вважає, що повномасштабне вторгнення рф в Україну відобразиться не на одному поколінні російських нащадків (Фото з відкритих джерел)

Дитектор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що повномасштабне вторгнення рф до України можна розглядати не інакше,як провал, оскільки в ході війни армія агресора показала слабкість. Окрім цього економіка росіі зазнала неабиякої шкоди, що відобразиться і на наступних поколіннях росіян.

 

Як інформує Україна молода, про це пише The New York Times.

 

Бернс зазначив, що через пів року дуже жорстокої війни Україна почала контрнаступ.

 

Говорячи, про контрнаступальні атаки на Півдні України та в Харківські області, директор ЦРУ зазначив, що російський президент Володимир Путін сильно недооцінив мужність та здатність українців боротися. За словами Бернса, хоч останній розділ у цій війні ще не написаний, однак "важко сприймати результати Путіна у війні якось інакше, ніж провал".

 

Директор ЦРУ певен, що російський президент був оточений радниками, які не бажають кидати йому виклик. Також на думку Бернса, Путін помилково вважає, що європейська рішучість похитнеться, а американська увага до російсько-української війни зникне, якщо бойові дії затягнуться надовго.

 

«Зараз Путін робить ставку на те, що він буде жорсткішим, ніж українці, європейці, американці. Я вважаю, і мої колеги з ЦРУ вважають, що Путін помиляється щодо цієї ставки, так само як він глибоко помилявся у своїх припущеннях минулого лютого щодо волі України до опору»,– сказав Бернс під час виступу на конференції Billington CyberSecurity у Вашингтоні.

 

Він додав, що така позиція Путіна мала серйозні наслідки. Зокрема, була не лише виявлена слабкість армії РФ, також розв’язана Росією війна завдала довгострокової шкоди російській економіці та поколінням росіян.

 

Як повідомляла УМ, Україна буде вимагати від росії щонайменше 300 млрд доларів репарацій за збитки, які були завдані внаслідок російського вторгнення. Ця сума відповідає активам Банку Росії, які заморожені внаслідок санкцій у країнах G7