Татарстан та Ічкерія можуть першими звільнитися від колоніальної росії - Данілов

13:34, 07.09.2022
Татарстан та Ічкерія можуть першими звільнитися від колоніальної росії - Данілов

Швидкої перемоги не буде, але ця війна точно не на роки-роки-роки, — Данілов

Повномасштабна війна проти України, розв’язана росією, точно не триватиме протягом років. Проте і на швидку перемогу нашої держави розраховувати не варто.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив в одному з інтерв’ю секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

 

«Я хотів би не погодитися, що роки-роки-роки ми будемо боротися з цим агресором. Я більш оптимістичний у цьому випадку, у мене свій прогноз, як це має закінчитися… Я кажу, що раз – це буде непроста війна; два – перемога буде за нами; три – не буде швидкої перемоги, але це точно не роки-роки-роки», – наголосив секретар РНБО.

 

Він висловив переконання, що Україні вдасться зробити так, що після нашої перемоги в агресора “не буде зубів у роті когось покусати”. 

 

Данілов також зазначив, що наша держава заздалегідь готувалася до вторгнення РФ. І свідченням цього є ухвалення в листопаді 2021 року Плану оборони країни – вперше за часи незалежності. У цьому великому документі прописана діяльність усіх органів в умовах воєнного стану.

 

Коментуючи плани РФ щодо України, Данілов заявив, що агресор не відмовився від наміру знищити нашу країну та її керівництво.

 

«Росіяни не виключають для себе питання, які вони поставили 24 лютого, коли перейшли в активну фазу, – це знищення нас як держави, ліквідація військово-політичного керівництва нашої країни. Вони своїх планів не міняли… Інша річ, що це їм не вдалося, і будемо вважати, що навряд чи вдасться», – заявив він.

 

Секретар РНБО також нагадав, що нинішня війна є не просто протистоянням України та РФ, оскільки наша держава зараз є фактично форпостом усієї Європи. За словами Данілова, якби українці не стали на захист своєї країни, російські танки могли б уже бути у Варшаві, Празі, Таллінні чи Вільнюсі.

 

«Ми сьогодні захищаємо всю Європу від цієї нової фашистської навали 21 сторіччя», – додав Данілов.

 

За словами Олексія Данілова, у Росії набирають обертів процеси, які не задовольняють російський уряд.

Секретар РНБО розповів, що в дослідженнях вже числяться території, які готові звільнятися від колоніального стану всередині Росії.

 

«Чи знають росіяни про ці території? Так, вони знають про ці території. У них зараз велике питання, що з цим робити, тому що це зупинити буде неможливо. Чому? Тому, що цей процес почнеться, він набиратиме обертів, і воно цим (розвалом) закінчиться»,— заявив він.

 

Данілов додав, що на першому місці за бажанням відокремитися від Росії стоїть Татарстан, а на другому — Ічкерія.

 

«Процеси зараз починають рухатися. І вони рухаються з великою швидкістю... Щоб розпочалися активні дії, мають бути певні передумови. Для цього ми докладаємо певних зусиль, коли вбиваємо тих терористів, які вирушають до нас сюди»,— підсумував чиновник.

 

Український інститут майбутнього прогнозує, що закінчення війни з Росією буде у травні чи жовтні 2023 року.

 

На це вказують три чинники, а саме РФ ввела в Україну 3-й армійський корпус, який ніяк не вплинув на перебіг воєнних дій, а збирався всередині країни насилу. Другий — у РФ вичерпується ракетні та артилерійські ресурси.

 

Як повідомляла УМ, раніше Данілов заявляв, що росія є останньою колоніальною імперією у світі, яка має врешті-решт позбутися колоній захоплених у 19-20 століттях, тим більше, що вони вже "починають хитатися".