Ллойд Остін проведе засідання у форматі «Рамштайн» в Німеччині

19:41, 29.08.2022
Ллойд Остін проведе засідання у форматі «Рамштайн» в Німеччині

США планують наступну зустрічі у форматі "Рамштайн" для підтримки України. (facebook.com/HQUSAFE)

Міністр оборони США Ллойд Остін запросив на чергове засідання у форматі «Рамштайн» міністрів оборони і високопосадовців з усього світу для обговорення війни в Україні і різних питань безпеки, з якими стикаються союзники і партнери США.

 

Ця зустріч, створеної західними країнами групи з координації військової допомоги Києву, у так званому форматі "Рамштайн", відбудеться вже уп'яте 8 вересня у Німеччині на американській авіабазі Рамштайн.

 

Як іформує Україна молода, про це повідомило командування ВПС США у Європі та Африці у понеділок.

 

"Міністр оборони США Ллойд Остін особисто проведе засідання контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині 8 вересня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

 

Від початку утворення контактної групи пройшли вже декілька зустрічей, на яких партнери України оголосили про виділення оборонної допомоги.

 

На авіабазі Рамштайн засідання відбудеться вдруге.

 

Нагадаємо, 17 серпня Ллойд Остін у повідомив, що обговорив у телефонній розмові з міністром оборони України Резніковим підтримку США для України та планування наступної зустрічі у форматі "Рамштайн".

 

Як повідомляла «УМ», днями Сполучені Штати оголосили про додатковий пакет військової допомоги в розмірі 2,98 млрд доларів для ЗСУ.