Байден і Зеленський обговорили кроки України на шляху до перемоги

22:42, 25.08.2022
Байден і Зеленський обговорили кроки України на шляху до перемоги

Байден запевнив, що США продовжать підтримувати Україну у боротьбі за свободу та суверенітет. (facebook.com/POTUS)

Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден провели  телефонну розмову, під час якої обговорили подальші кроки на шляху до перемоги у війні з рф.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили самі лідери у соцмережах у четвер ввечері.

 

«Провів чудову розмову з Джо Байденом. Подякував за непохитну підтримку українського народу – безпекову та фінансову – з боку США», - написав Зеленський.

 

За його словами, вони обговорили подальші кроки України на шляху до перемоги над російським агресором та важливість притягнення росії до відповідальності за воєнні злочини.

 

Зеленський окремо відзначив вчорашню заяву Байдена про надання Україні безпрецедентного пакету допомоги на $6 млрд: $3 млрд оборонної допомоги та спрямування $3 млрд фінансової допомоги через Світовий банк.

 

 

Президент також подякував за включення до нового пакету допомоги зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

 

Крім того, було відзначено важливість подальшої макрофінансової підтримки нашої держави. Зеленський високо оцінив лідерство США на цьому шляху.

 

Він також докладно розказав Байдену про ситуацію на Запорізькій АЕС та глобальні ризики, які вона може спричинити.  Лідери погодилися з необхідністю повернення атомної електростанції під контроль України та забезпечення доступу до неї МАГАТЕ відповідно до прийнятих модальностей.

 

У свою чергу Джо Байден також запевнив, що США продовжать підтримувати Україну у боротьбі за свободу та суверенітет.

 

«Я говорив із президентом Зеленським, щоб привітати Україну з Днем незалежності. Я знаю, що це гірко-солодка річниця, але я ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну та її народ у їхній боротьбі за захист свого суверенітету», - повідомив американський лідер.

 

Як повідомляла «УМ», Сполучені Штати у День Незалежності України оголосили про додатковий пакет військової допомоги в розмірі 2,98 млрд доларів для українських Збройних сил.

 

Байден також привітав українців  з Днем Незалежності та наголосив, що український народ надихнув світ своєю мужністю у війні з росією.