На аеродромі «Зябрівка» у білорусі росіяни накопичили десятки ракет

08:16, 16.08.2022
На аеродромі «Зябрівка» у білорусі росіяни накопичили десятки ракет

На знімках видно щонайменше 15 стопок, тобто мінімум 15-60 ракет для ЗРК С-300/400. (motolko.help)

Велика кількість зенітно-ракетних комплексів, а також склад боєприпасів, в якому зберігається близько 15-60 ракет зафіксовано на білоруському аеродромі «Зябрівка», який активно використовують російські окупанти.

 

Така кількість ракет на аеродромі поблизу Гомеля може свідчити про підготовку росіян до масованого удару по Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" у своїй ексклюзивній публікації.

 

«Завдяки знімкам із космосу MAXAR наша команда змогла скласти актуальний та повний огляд усієї техніки та об'єктів, що знаходяться у Зябрівці на даний момент», - йдеться у матеріалі.

 

Зазначається, що на аеродромі перебувають від 10 до 14 одиниць ЗРК С-400 "Тріумф", 3 РЛС "КАСТА-2Е2" та "48Я6 Підліт", 2 ЗРПК "Панцир".

 

 

Також там розташовано склад боєприпасів - на знімках видно щонайменше 15 стопок, тобто мінімум 15-60 ракет для ЗРК С-300/400 (якщо врахувати, що у одній стопці – 4 ракети).

 

Група вказує, що літаки Іл-76 ВКС РФ підвозять ракети для С-400 до аеропорту "Гомель", звідки їх везуть до Зябрівки.

 

Аналітики також припускають, що в цьому районі "йде підготовка до масованого ракетного удару по території України найближчими тижнями".

 

"Про це говорить і те, що з моменту останнього масованого обстрілу – 28 липня – з території Білорусі по Україні не випустили жодної ракети…

 

Крім цього, там (в Зябрівці – ред.) дислокується велика кількість машин різного військового значення, інженерна техніка, окопи, намети. Нам також відомо, що на околицях аеродрому знаходяться танки Т-72 та ОТРК "Іскандер", які не видно на знімку", - додають у групі "Беларускі Гаюн".

 

Як повідомляла «УМ», удар по аеродрому «Саки» поблизу Новофедорівки в Криму 9 серпня став найбільшою втратою російської авіації за один день з часів Другої світової війни.