Президент Литви вручив Зеленському Орден Вітовта Великого

17:05, 28.07.2022
Президент Литви вручив  Зеленському Орден Вітовта Великого

Президент Литви приїхав у День державності до України та вручив Зеленському найвищу нагороду своєї країни (Фото Офісу президента)

Президент Литви Гітанас Науседа прибув до Києва у День української державності вручив главі нашої держави Володимиру Зеленському найвищу нагороду своєї країни – Орден Вітовта Великого – та виступив із промовою у Верховній Раді.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко та оприлюднив фото нагороди, а також відео урочистого її вручення у Телеграмі.
 
У День державності України президент Литви Гітанас Науседа прибув із візитом до Києва, де виступив у Верховній раді, наголосивши, що мужність українського народу вийняткова. Також  він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.
 
«Мужність українського народу виняткова. Литовський народ завжди буде з вами! Україна переможе! Україна буде в ЄС! Слава Україні!»– сказав президент Литви. 
 
У стінах українського парламенту президент Литви вручив українському лідерові Володимиру Зеленському найвищу нагороду Литовської Республіки – Орден Вітовта Великого.
 
Президент Литви заявив, що ця нагорода належить Зеленському та всьому українському народу.
 
За словами Президента Литви, коли 40-ва окрема артилерійська бригада імені Великого князя Вітовта мужньо йде в бій, литовці пишаються цим як здобутками своїх кревних родичів.
 
Гітанас Наусєда переконаний, що сьогодні всі зобов’язані чітко обрати сторону правди й не намагатися всидіти на двох стільцях.
 
«Литва давно вибрала своїх друзів і ніколи їх не зрадить!» – запевнив він, передає Офіс Президента.
 
Володимир Зеленський подякував литовському колезі та всьому народу Литви за важливу героїчну підтримку України.
 
«Це не було для наших держав політикою – це відображає однаково сильну волелюбність наших народів. Народів, які йшли і йдуть разом європейською історією», – сказав Глава Української держави.
 
 
Також зазначимо, президент Литви Гітанас Науседа вважає, що розрив економічних зв'язків з росією виявився правильним кроком Вільнюса на тлі шантажу державою-агресором країн Заходу і закликав їх наслідувати литовський приклад.
 
При цьому в російській держдумі запропонували скасувати визнання незалежності Литви після того, як Литва визнала вивезення українців до Росії депортацією українського народу.
 
Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський відзначений Премією Вінстона Черчилля за лідерство.
 
Церемонію нагородження глави держави провело Міжнародне товариство Вінстона Черчилля у форматі відеоконференції.