Ллойд Остін вважає «Рамштайн-4» дуже продуктивним у плані нових ініціатив для ЗСУ

21:31, 20.07.2022
Ллойд Остін вважає «Рамштайн-4» дуже продуктивним у плані нових ініціатив для ЗСУ

США продовжують постачати до України сучасну зброю та боєприпаси. (facebook.com/DeptofDefense)

Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що онлайн-зустріч Контактної групи з питань оборони України, так званий «Рамштайн- 4», була дуже продуктивною, оскільки багато країн виступили з новими ініціативами щодо посилення можливостей ЗСУ.

 

Як інформує Україна молода, про це Остін заявив на підсумковій пресконференції у Пентагоні в середу ввечері.

 

«Ми розуміємо нагальність і докладаємо всіх зусиль, щоби зберегти та посилити імпульс допомоги. І це включало багато нових заяв, зроблених сьогодні зранку», - зауважив глава оборонного відомства США.

 

Ллойд Остін уточнив, що у зустрічі взяли участь міністри оборони й начальники штабів з майже 50 країн.

 

«Ми бачимо, як країни з усього світу продовжують нарощувати поставки (в Україну – ред.) вкрай необхідних систем і боєприпасів. І це були справді надихаючі зусилля», - підкреслив глава Пентагону.

 

За його словами, крім передачі озброєнь деякі союзники і партнери забезпечують навчання й тренування українських військових для роботи з ними. Деякі країни відновлюють українську техніку, а хтось постачає запчастини та інші бойові засоби.

 

«Я впевнений, що ці зусилля зростатимуть», - наголосив пан Остін. І подякував міністрові оборони України Олексію Резнікову, який поінформував учасників зустрічі про розвиток ситуації на фронті та нагальні потреби ЗСУ.

 

«Усіх учасників Контактної групи надихнула мужність українського народу, а також уміння українських військових», - зауважив міністр оборони США.

 

Як повідомляла «УМ», Контактна група з питань оборони України була створена у квітні з ініціативи Сполучених Штатів. Перша зустріч відбулася к німецькому Рамштайні наприкінці квітня, після чого цей формат отримав назву «Рамштайн».

 

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що це перетворилося на справжню коаліцію держав на підтримку України.

 

20 липня відбувся вже «Рамштайн-4».