Андрій Мельник звільнений з посади посла України в Німеччині

19:29, 09.07.2022
Андрій Мельник звільнений з посади посла України в Німеччині

Андрій Мельник очолював посольство України в Німеччині вже вісім років. (facebook.com/UkrBotschaftBerlin)

Президент Володимир Зеленський звільнив відомого дипломата Андрія Мельника з посади посла України у Німеччині, на якій він перебував 8 років.

 

Також глава держави звільнив послів України в Угорщині, Королівстві Норвегія, Чеській Республіці та Індії.

 

Як інформує Україна молода, відповідні укази №479/2022 - №483/2022 опубліковані на сайті глави держави у суботу.

 

«Звільнити Мельника Андрія Ярославовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України у Федеративній Республіці Німеччина», - йдеться у тексті указу №479.

 

Зауважимо, що пан Мельник очолював дипломатичне представництво України в Німеччині вже вісім років, тоді як посли зазвичай повертаються з країни через чотири, щонайбільше шість років.

 

На початку тижня німецькі ЗМІ повідомили, що український дипломат може найближчим часом бути відкликаним з Берліна до Києва і посісти посаду заступника міністра закордонних справ.

 

 

Нещодавно Мельник порадив "піти до біса" підписантам листа у німецькому виданні Die Zeit, які закликали країни Заходу припинити військову підтримку Києва і якнайшвидше створити умови для переговорів.

 

Як повідомляла "УМ", місяць тому Андрій Мельник різко розкритикував ексканцлерку Німеччини Ангелу Меркель за виправдання її політики щодо Росії після 16-ти років правління.

 

Дипломат відомий своєю послідовністю у відстоюванні українських інтересів. Зокрема, він неодноразово наголошував політикам ФРН у Берліні, що Україна ніколи не визнає монополію рф на перемогу у Другій світовій війні. 

 

Також він невтомно закликав депутатів Бундестагу затвердити створення у Берліні меморіалу вбитим нацистами 8 млн українцям.