Ексголовнокомандувач військ НАТО в Європі Філіп Бридлав закликав ЗСУ вдарити по Кримському мосту

14:45, 08.07.2022
Ексголовнокомандувач військ НАТО в Європі Філіп Бридлав закликав ЗСУ вдарити по Кримському мосту

Керченський міст — ціль номер один, оскільки через нього постачають підрозділи окупантів

Колишній головнокомандувач військ НАТО в Європі Філіп Бридлав закликав Україну завдати серйозного удару по росії, атакувавши міст через Керченську протоку, що пов'язує рф з Кримським півостровом.
 
Як інформує Украіна молода, про це він зазначив у інтерв’ю британській газеті The Times 
 
«Керченський міст є законною метою, оскільки Росія вторглася в Україну»,– сказав він.
 
Як зазначає The Times, останніми днями з’явилися ознаки того, що Росія готується до імітації можливої атаки на Керченський міст, зміцнюючи протиповітряну оборону в західному Криму, щоб захистити споруду від ракетної атаки.
 
«Я анітрохи не здивований, що росіяни турбуються з приводу Керченського мосту. Для них це дуже важливий міст. Захід поставив Україні ракети Harpoon, і росіяни мають підстави для занепокоєння»,– сказав Бридлав. 
 
Довжина мосту через Керченську протоку становить близько 18 кілометрів. Він сполучає Росію з анексованим Кримським півостровом. Міст був побудований у 2016-2018 роках і коштував Москві 3,5 млрд доларів.
 
«Я отримав освіту інженера і розуміюся на будівництві мостів. Всі мости мають свої слабкі місця. При правильному виборі цілі Керченський міст може стати непридатним для експлуатації на деякий час. Росія вторглася в Україну, і нам не варто турбуватися про те, що Україна буде занадто войовничо поводитися з Росією»,– сказав Бридлав. 
 
Як повідомляла УМ, російські загарбники крадуть дніпровську воду, направляючи її до окупованого Криму через Північнокримський канал, який розблокували кілька місяців тому.
 
Екологічна інспекція заявляє, що водозабір сягає 50 кубометрів на секунду, а збитки за її самовільне використання складають десятки мільйонів гривень на добу.