У Раді зареєстрували законопроєкт про вільне переміщення військовозобов'язаних

08:27, 06.07.2022
У Раді зареєстрували законопроєкт про вільне переміщення військовозобов'язаних

Один зі співаторів законопроєкту Дмитро Чорний (в центрі) хоче прибрати із законодавства «мертву» та потенційно корупційну норму. (facebook.com/bm.ukraine)

Троє народних депутатів – Дмитро Чорний, Кирило Нестеренко та Максим Зуєв  зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7522 про вільне переміщення призовників, військовозобов‘язаних та резервістів територією України без отримання відповідного дозволу у військкоматі (ТЦК та СП).

 

Як інформує Україна молода, відповідний проєкт закону передано на розгляд керівництва Ради. Проте текст ще не оприлюднено на сайті парламенту.

 

Зокрема, Дмитро Чорний написав у соцмережах, що разом з колегами зареєстрував відповідний законопроєкт №7522.

 

«Ідея проста - прибрати «мертву» та потенційно корупційну норму про отримання відповідних дозволів з законодавства датованого 1992-м роком», - пояснив обранець і опублікував знімок порівняльної таблиці до законодавчої ініціативи.

 

Проєктом закону пропонується виключити із законів про порядок виїзду призовників, військовозобов‘язаних та резервістів з місця проживання в межах України вимогу про отримання відповідного дозволу у військкоматі.

 

 Нардепи сподіваються, що це питання вдасться вирішити у Раді уже цього тижня.

 

Зокрема, депутат Нестеренко зазначив, що закон 1992 року, котрий дістався Україні у спадок від Радянського Союзу, застарів і не працює у XXI столітті.

 

Як повідомляла «УМ», Президент Володимир Зеленський вирішив розібратися в питанні порядку виїзду за межі місць реєстрації осіб, які є військовозобов’язаними.

 

Верховний Головнокомандувач при цьому закликав Генштаб ЗСУ не ухвалювати без нього подібних рішень, які викликали обурення в суспільстві.

 

Нагадаємо, справжній суспільний резонанс викликала ранкова інформація Генштабу ЗСУ про те, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника військкомату (ТЦК та СП).

 

Після цього протягом дня уточнення знову наводили Генштаб ЗСУ, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залежний, представники Міноборони і під вечір – знову ж таки Генштабу ЗСУ.

 

Українці під постами військових на цю тему обурюються, що все нові та нові уточнення часто суперечать одне одному і не роз’яснюють порядок видачі і перевірки дозволів на виїзд, а навпаки – заплутують його.