Звільнення Зміїного значно обмежує дії окупантів у Чорному морі – Зеленський

07:52, 01.07.2022
Звільнення Зміїного значно обмежує дії окупантів у Чорному морі – Зеленський

Зеленський радіє звільненню острова Зміїний. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський привітав причетних захисників України зі звільненням від окупантів острова Зміїний.

 

На його думку, цей успіх ЗСУ значно змінює ситуацію в Чорному морі.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у зверненні глави держави в ніч на п’ятницю.

 

«Безперечно, головне слово сьогодні – «Зміїний». Мабуть, так само багато говорили про Зміїний лише в той день, коли туди прибув російський корабель. Потім і корабель відбув – назавжди, а тепер і острів знову вільний», - сказав Зеленський.

 

І подякував за звільнення Зміїного Головному управлінню розвідки, бійцям спецпідрозділу СБУ "Альфа", артилеристам, пілотам армійської авіації та повітряних сил, командуванню "Олександрія".

 

«Острів Зміїний – це стратегічний пункт, і це значно змінює ситуацію в Чорному морі. Це ще не гарантує безпеки, це ще не гарантує, що ворог не повернеться. Але це вже значно обмежує дії окупантів. Крок за кроком ми витіснимо їх із нашого моря, з нашої землі, з нашого неба», - наголосив Верховний Головнокомандувач.

 

Як повідомляла «УМ», в четвер російські окупанти втекли з острова Зміїного після того, як українські захисники завдали по острову низку ударів, в тому числі і з сучасної української гаубиці "Богдана".

 

Пізніше російська влада заявила, що нібито "завершила виконання завдань на острові Зміїному" і "як жест доброї волі" вивела гарнізон, який там перебував. Ця нікчемна  заява викликала чимало жартів, фотожаб та мемів в українських соцмережах.

 

Тоді як Генштаб ЗСУ констатував повне звільнення території Одещини від окупантів.