Зеленський закликав лідерів G7 надати системи ППО

15:27, 27.06.2022
Зеленський закликав лідерів G7 надати системи ППО

Війна має закінчитися до зими—Володимир Зеленський (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський під час участі у саміті лідерів «Великої сімки» у Берліні по відеозв'язку закликав надати Україні системи протиповітряної оборони.
 
Як інформує Україна молода, про це пише devdiscourse.
 
Зеленський вимагав надати Україні системи протиповітряної оборони, запровадити додаткові санкції щодо росії та гарантій безпеки. Крім того, він попросив допомоги в експорті зерна з України та допомоги у відновленні.
 
Також Президент говорив про те, що сподівається на закінчення війни в Україні до зими.
 
 
У своєму Telegram-каналі Зеленський написав, що Україна відчуває підтримку держав "Великої сімки".
 
«У режимі відеоконференції звернувся до саміту лідерів G7 в замку Ельмау. Україна відчуває підтримку держав "Великої сімки". Дякую за оборонну та фінансову допомогу нашій країні в боротьбі з російським вторгненням. Для нас важлива й послідовна позиція країн G7 стосовно санкцій. Вони мають і надалі посилюватися, зокрема шляхом обмеження ціни на нафту, яку експортує агресор»,— написав Зеленський.
 
Відомо, що президент Джо Байден нещодавно заявив, що США продовжать постачати в Україну «більш досконалі ракетні системи та боєприпаси». Джерело CNN повідомило, що цього тижня Білий дім також повідомить про додаткові постачання військової допомоги у відповідь на запити української сторони.
 
Зокрема, новий пакет військової допомоги включатиме додаткові артилерійські боєприпаси та контрбатарейні радари.
Ймовірно йдеться про ЗРК NASAMS. Про їх передачу Україні Зеленський просив Норвегію ще у березні.
 
Як повідомляла УМ, у трикутнику Україна – Польща – Великобританія країни вже обговорюють деталі майбутніх гарантій безпеки для України та регіону.