Україна обговорює деталі гарантій безпеки з Польщею та Великою Британією

13:02, 11.06.2022
Україна обговорює деталі гарантій безпеки з Польщею та Великою Британією

Борис Джонсон, Анджей Дуда, Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський під час спілкування з британськими студентами заявив, що Польща та Великобританія підтримують Україну не словом, а діями.
 
Тож у трикутнику Україна – Польща – Великобританія країни вже обговорюють деталі майбутніх гарантій безпеки для України та регіону. 
 
Як інформує Україна молода, про це стало відомо з відео, опубліковане у Facebook Офісом президента України.
 
«Сьогодні у ситуації повномасштабної війни деякі партнерства, деякі безпекові дії і діалоги вибудовуються самі по собі. Вони залежать від суспільств та лідерів цих суспільств. І ось цей трикутник побудувався сам по собі. Ми дуже близькі. Окрім історії, є сучасність, у якій із першого дня у нас була безпеково-політична хімія між лідерами трьох держав. Із першого дня побудовані наші відносини були на підтримці»,– підкреслив він.
 
Зеленський зазначив, що майже щодня Україна комунікує з лідерами Польщі та Великобританії на різних рівнях.
 
Зі свого боку ці країни, за його словами, підтримували Україну не словом, а діями: «Це була зброя. Головним хабом була Польща, а головним промоутером, окрім США, був офіційний Лондон».
 
«Коли ми переможемо – а ми точно переможемо – ми будемо вважати, що і перемога ця спільна. І ті, хто був на цьому шляху, і будуть будувати масштабні безпекові майбутні проєкти. У цьому трикутнику ми вже говоримо про деталі майбутніх безпекових гарантій для України та регіону».– сказав президент.
 
Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда досягли домовленості про двосторонню угоду, яка має спростити перетин кордону між країнами.
 
Читайте також: Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон неочікувано прибув до Києва і одразу почав перемовини із Президентом Володимиром Зеленським на Банковій.