Резніков обіцяє ворогу останнє літо: системи HIMARS прибули в Україну

15:50, 23.06.2022
Резніков обіцяє ворогу останнє літо: системи HIMARS прибули в Україну

Американські HIMARS та британські ракетні системи М 270 вирівняють сили ЗСУ з окупантами

Міністр оборони Олексій Резніков «попередив» окупантів, що для них це літо виявиться дуже «спекотним», а для деяких — останнім, оскільки американські системи HIMARS, які здатні з високою точністю вражати цілі на далекій відстані, вже прибули в Україну.
 
Ця артилерійська система відтепер найбільш далекобійна зброя, яка є на балансі у ЗСУ.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив Олексій Резніков у Твітері.
 
Він зазначив, що артилерійські системи HIMARS вже прибули в Україну. Очільник Міноборони України подякував американському колезі Ллойду Остіну за військову допомогу.
 
Як відомо, військово-політичне керівництво Росії боялося передачі Україні далекобійної артилерії та навіть погрожувало країнам Заходу.
 
Однак Сполучені Штати Америки 1 червня схвалили 11 пакет військової допомоги Україні. Він включає надання реактивних систем залпового вогню HIMARS, що здатні вражати цілі на відстані понад 64 кілометри, про які просила Україна. Це більше, аніж будь-яка інша артилерійська зброя, що є в України.
 
Передача HIMARS затягувалася, оскільки у США було побоювання, що Україна може завдавати ударів по території Росії. Це начебто спровокувало б збільшення обстрілів з боку Росії.
 
Однак президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна не збирається здійснювати атаки на території Росії.
 
Також варто зазначити, що максимальна дальність роботи HIMARS складає 300 кілометрів, однак Україна не отримала таких систем.
 
В оперативному командуванні «Південь» 21 червня повідомили, що українські сили завдали удару по російських позиціях на острові Зміїний, для удару були використані різні сили та засоби.
 
Ймовірно, що українські воїни атакували ворога американськими артилерійськими системами HIMARS.
 
HIMARS – не єдині системи, які мають принаймні вирівняти сили ЗСУ з окупантами, що значно переважають в артилерії.
6 червня Велика Британія оголосила, що надасть Україні ракетні системи M270. Ці РСЗВ здатні вражати цілі на відстані 80 кілометрів з високою точністю.
 
Пентагон думає відправити в Україну ще 4 HIMARS.
 
Як інформувала УМ, Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт в Бундестазі заявила, що Україна запевнила міжнародних партнерів, що не збирається нападати на росію західною зброєю і використовуватиме її тільки для власного захисту.
 
Читайте також: перші німецькі гаубиці Panzerhaubitze2000 прибули в Україну і працюють на фронті.