Україна не атакуватиме рф потужною зброєю Заходу

16:42, 22.06.2022
Україна не атакуватиме рф потужною зброєю Заходу

Крістіне Ламбрехт запевнила, що Україна використовуватиме зброю міжнародних партнерів винятково для самооборони

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт в Бундестазі заявила, що Україна запевнила міжнародних партнерів, що не збирається нападати на росію західною зброєю і використовуватиме її тільки для власного захисту.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Focus.
 
Відповідаючи на питання одного з депутатів, чи збирається Україна нападати на російську територію Ламбрехт сказала: 
 
«Нам не потрібно було вимагати цього від українців, вони самі це чітко заявили. Ми маємо впевненість у тому, що Україна використовуватиме зброю тільки для оборони».
 
Глава німецького Міноборони наголосила, що одна з її цілей у контексті надання Україні зброї – гарантувати, що це не призведе до подальшої ескалації.
 
«Надання зброї у зону бойових дій не було простим рішенням. Якщо ви питаєте мене, то Україна не накопичує зброю, а має достатньо, щоб обороняти себе від агресора – Росії»,– наголосила Ламбрехт.
 
Нагадаємо, уряд Німеччини у вівторок опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні – у ньому, зокрема, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.
 
Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив зобов'язання Берліна постачати Україні сучасне озброєння. Але в уряді зазначали, що з організаційних причин і проблем безпеки говорити про графіки поставки зброї Україні складно.
 
Як повідомляла УМ, міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив, що Збройні Сили України отримали від Німеччини самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами.