Рада ратифікувала Стамбульську конвенцію

14:59, 20.06.2022
Рада ратифікувала Стамбульську конвенцію

259 народних обранці проголосували за ратифікацію Стамбульської конвенсії

Верховна Рада підтримала ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, більш відомої як Стамбульська конвенція. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк від фракції «Голос» у телеграмі.
 
«За» проголосували 259 народних депутатів, «проти» - 4, утрималися - 25.

Від фракції "Слуги народу" надійшло 193 голоси, один проти і 6 утрималися, від "Європейської солідарності" - 9 "за", один утримався, від "Батьківщини" утрималися всі 13 нардепів, які голосували; від "Голосу" - 10 "за" і 2 "проти", від "Платформи за життя і мир", "Довіри" й "Відновлення України" всі депутати, які проголосували, дали голоси "за", від "За майбутнє" - 2 голоси "за", один проти і 6 - утрималися.
 
Ратифікація Стамбульської конвенції вважається гарним сигналом напередодні саміту ЄС щодо готовності України впроваджувати необхідні реформи, оскільки для держав-членів ЄС це є своєрідним "маркером цивілізованості". 
 
Це рішення, що відкладалося багато років - зокрема через позицію Всеукраїнської ради церков - було особливо важливими для Нідерландів та Швеції – двох країн-скептиків, які зрештою погодилися підтримати статус кандидата для України. 
 
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс привітав рішення Верховної ради ратифікувати Стамбульську конвенцію.
Про це він написав у Twitter
 
«Я аплодую парламенту Україну за ратифікацію Стамбульської конвенції! Дякую, спікеру Руслану Стефанчуку та українській делегації ПАРЄ на чолі з Марією Мезенцевою за забезпечення цього важливого рішення!»- йдеться у повідомленні.
 
Як повідомляла УМ, Верховна Рада України заборонила російську музику в українських медіа та у  громадському просторі.