Нардеп Олексій Ковальов зізнався у зраді: «Слуги народу» закликають позбавити його мандата

19:57, 08.06.2022
Нардеп Олексій Ковальов зізнався у зраді: «Слуги народу» закликають позбавити його мандата

Зрадник Олексій Ковальов нафантазував собі, що росія на Херсонщині "надовго".

Фракція «Слуга народу» звернеться до керівництва Верховної Ради з проханням забрати депутатський мандат у колишнього члена монобільшості Олексія Ковальова, який зізнався в колабораціонізмі.

 

Водночас прокурори вже відкрили щодо нього кримінальне провадження про державну зраду та колабораціонізм.

 

Як інформує Україна молода, своє зізнання у співпраці з окупантами Херсонщини нардеп Ковальов, який потрапив до Ради як член партії «Слуга народу», оприлюднив у соцмережах у середу.

 

Зокрема, обранець підтвердив, що виїхав на окуповану Херсонщину та співпрацює з російськими загарбниками. Зрадник також публічно підтримав анексію регіону росією.

 

«Учора (7 червня – Ред.) відвідав дуже важливий для мене, та й для всіх фермерів у нашому краї захід – перший заступник керівника адміністрації президента рф Сергій Кірієнко зустрівся з фермерами Херсонської області.

 

По-перше, заявили, що Росія тут всерйоз і надовго! По-друге, на зустрічі ми озвучили всі наші питання і побажання. Планується повномасштабна інтеграція аграріїв Херсонщини в економічну модель Росії.

 

Гадаю, що скажу не лише про себе, але й про решту учасників зустрічі – люди вийшли з усвідомленням, що Росія нас чує і розуміє.

 

Крім аграрних питань обговорювали і статус Херсонської області – повторю, що Росія назавжди і щонайтісніша інтеграція з Росією вже триває», - написав колаборант Ковальов.

 

У своєму пості у Facebook  зрадник також розповів, що окупаційна адміністрація роздавала вказівки українським фермерам, що і як їм вирощувати та куди вивозити їхнє зерно для збуту.

 

Він додав, що російські загарбники будуть залучати херсонських підприємців у російську економіку.

 

Водночас речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук повідомила:

 

«Останні заяви Ковальова, зроблені у соцмережах після "наради" в Херсоні із заступником голови кремлівської адміністрації Кірієнком, переконливо свідчать про те, що наш колишній колега став колаборантом агресора. Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні.

 

Саме тому ми вирішили звернутися до Верховної Ради України із закликом позбавити Ковальова мандату народного депутата України у відповідності до чинного законодавства.

 

Зрадники й колаборанти не можуть представляти українців у Верховній Раді України. Вони мають понести повну відповідальність перед українським народом за співпрацю із ворогом і бути покараними з усією суворістю закону.

 

Ми не будемо закликати нашого колишнього колегу скласти мандат. Якщо совість, честь і гідність вже втрачено остаточно - немає сенсу до них апелювати. Хай це станеться за законом, після вироку суду.

 

Можемо йому лише порадити уважно вивчити статтю 111-прім Кримінального кодексу і спрогнозувати термін ув’язнення за колабораціонізм, який чекає на нього після звільнення тимчасово окупованої Херсонщини ЗСУ».

 

Фракція також просить Офіс Генерального прокурора й Службу безпеки пришвидшити строки розслідування та передбачити в обвинувальному акті конфіскацію майна Ковальова. Також "Слуга народу" проситиме органи судової влади оперативно розглянути справу Ковальова про державну зраду.

 

                                Олексій Ковальов (у центрі) разом з іншими нардепами Верховної Ради.

 

У пресслужбі Державного бюро розслідувань додають, що Офіс Генпрокурора відкрив кримінальне провадження проти Ковальова за статтею про колабораціонізм ще у квітні. Слідчі встановили, що нардеп реалізує харчову продукцію, вироблену через підконтрольні йому підприємства, на окупованій території Криму, а також купляє в росіян паливно-мастильні матеріали для своєї техніки.

 

Крім того, нардеп сприяє розміщенню російських військових у приміщенні санаторію в місті Гола Пристань на Херсонщині, яке перебуває в межах виборчого округу колаборанта.

 

Зауважимо, що на початку квітня Ковальов на своїй facebook-сторінці написав, що поїхав до Голої Пристані на Херсонщині, попри російську окупацію, бо "він має працювати у своєму окрузі". 25 квітня керівництво парламенту заявляло, що не знають, де знаходиться Ковальов і чим він займається.

 

Вже 28 квітня фракція "Слуга народу" повідомила, що призупинила його членство в партії й фракції, а також звернеться до правоохоронців. Адже нардеп спілкується з російськими військовими на Херсонщині. За його словами, загрози його життю і здоров'ю немає, що викликало побоювання серед української влади щодо його можливої роботи на країну-окупанта.

 

Відтак 3 травня депутати виключили Ковальова зі складу фракції "Слуга народу".

 

Як повідомляла «УМ», на Херсонщині фермери застрелили кількох окупантів і ще кількох поранили коли ті намагалися «віджати» в них комбайн.