В Лимані арта ЗСУ накрила ворога: зрадник Пушилін поранений, десятки кадирівців знищені

16:58, 01.06.2022
В Лимані арта ЗСУ накрила ворога: зрадник Пушилін поранений, десятки кадирівців знищені

Денис Пушилін важко поранений у тимчасово окупованому місті Лиман. (Фото з відкритих джерел)

Ватажок бойовиків терористичної «ДНР» Денис Пушилін важко поранений у тимчасово окупованому місті Лиман Донецької області внаслідок точного артилерійського удару ЗСУ.

 

Десятки окупантів-кадирівців знищено.

 

Як інформує Україна молода, спочатку відповідну інформацію оприлюднило агенство  «РІА Мелітополь» з посиланням на непідтверджені джерела.

 

«За непідтвердженою інформацією, головний клоун так званої «ДНР» Пушилін був поранений у місті Лиман Донецької області. А все відео, які зараз публікуються з ним — старі консерви», — повідомило агентство.

 

Згодом інформацію про успішний артудар ЗСУ підтвердив радник міністра МВС Антон Геращенко в Телеграм:

 

«У м. Лиман (Донецька область) в ході артилерійського удару постраждали 72 кадировці і був поранений Пушилін».

 

За даними Геращенка, до Лимана Пушилін їхав для того, щоб представити «новопризначеного» гауляйтера нещодавно окупованого Лимана.

 

Також цю інформацію підтвердив і ексзаступник голови Полтавської ОДА, нині поранений захисник України Андрій Баранов на своїй закритій сторінці у Facebook.

 

«Пушилін приїжджав сьогодні в Лиман призначати псевдо мера, але по нашій розвідці пройшло - де це буде, і наші ЗСУ це зробили!..

 

Пушилін трьохсотий, близько 50 чеченців двохсотих, близько десятка техніки підбито, і двохсотий хтось із верхівки РФ!», - написав пан Баранов.

 

Зауважимо, що за інформацією Генерального штабу ЗСУ за станом на ранок 1 червня російські загарбники проводять наступальні дії у районі Лимана та закріплюються у центрі Сєвєродонецька.

 

Нагадаємо, 30 травня стало відомо, що українські війська втратили контроль над містом Лиман у Донецькій області. 

 

Як повідомляла "УМ", раніше Пушилін щось там розмірковував про "референдум" щодо вступу до рф після окупації території Донецької та Луганської областей.

 

До речі, Збройні сили України «задвохсотили» соратника Рамзана Кадирова – підполковника Заура Дімаєва, загін якого потрапив під прицільний артилерійський вогонь українських захисників.