У центрі Сєвєродонецька йдуть бої: ворог контролює близько половини міста

13:54, 31.05.2022
У центрі Сєвєродонецька йдуть бої: ворог контролює близько половини міста

Бої за Сєверодонецьк з кожною годиною стають все жорстокішими. (Фото: Фейсбук Сергій Гайдай)

У Сєвєродонецьку Луганської області в центральній частині міста точаться бої: російські окупанти контролюють значну частину міста.

 

Як інформує УМ, про це 31 травня повідомив голова Сєвєродонецької районної держадміністрації Роман Власенко у спеціальному ранковому ефірі Радіо Свобода.

 

Так, за словами Власенка, близько 50% міста захоплено російськими військами.

 

"Російські війська контролюють значну частину міста Сєвєродонецьк, бої йдуть у центральній частині міста. Перший штурм у них був невдалий, їх вдалося вибити з міста. Вдруге вони, вийшовши на околиці, їм вдалося закріпитися та створити певний плацдарм. Географічно, по периметру, штурмові дії відбувалися одразу за трьома напрямками", – повідомив Власенко.

 

Також Власенко зазначив, що місто паралізоване через бойові дії, доставляти гуманітарну допомогу цивільному населенню немає можливості вже близько тижня, евакуація не проходила кілька днів, обстріли та бойові дії відбуваються фактично цілодобово.

 

Він закликав місцевих перебувати у захисних спорудах, поки йдуть інтенсивні та напружені бойові дії.

 

Окупанти планують операцію із зачистки території навколо Сєверодонецька.

 

Як повідомляла УМ, війська рф продовжують штурмувати райони міст Сєвєродонецьк і Тошківка, а також райони Золотого, Комишувахи й Ниркового в Луганській області.