Офіс президента пояснив причини вимкнення з ефіру «каналів Порошенка»

10:07, 31.05.2022
Офіс президента пояснив причини вимкнення з ефіру «каналів Порошенка»

Банкова закидає Порошенку нарцисизм. (Фото з відкритих джерел)

Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента заявив, що 5 канал, Прямий та Еспресо, які відносять до пулу Петра Порошенка, вимкнули з цифрового ефіру нібито через "нарцисизм" п’ятого президента України та "руйнівні інформаційні технології".

 

Як інформувала УМ, про це заявив Подоляк в інтерв'ю LB Live.

 

На початку травня телеканали "Прямий" та "П’ятий" повідомили, що Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ) незаконно відключив їх від мовлення. Те саме зазначив і канал "Еспресо".

 

На думку радника голови ОП, це сталося, бопостало питання єдиної інформаційної політики країни під час війни.

 

«Частково (вказані канали транслювали національний телемарафон - УМ) - так. А частково – транслювали людину, яка дуже закохана в себе. У нас багато нарцисів, я розумію, у нас політика побудована на нарцисизмі як такому, ми продаємо часто нарцисів.

 

Так ось, ця людина, закохана в себе, опосередкований власник каналів, я не дуже розумію, навіщо під час війни цю самозакоханість, свої наративи продавати в такому вигляді в рамках єдиного інформаційного пакета», - зазначив Подоляк.

 

На зауваження, що те саме можна сказати й про "нарцисів, які зараз паразитують в ефірі загальнонаціонального телемарафону", радник голови ОП відповів, що "збитки, які завдає суб'єкт (Порошенко - УМ), набагато більші".

 

«Тому що нарцисизм, коли ти просто продаєш себе, тому що ти хочеш монетизуватись на певному рівні - це одна справа. Це непрофесійно, але це маленька шкода. А інша справа — коли ти все ще ніяк не можеш змиритись із тим, що ти програв. І для того, щоб якось підсвідомо компенсувати це, ти можеш піти на будь-які руйнівні інформаційні технології», - додав Подоляк.

 

Нагадаємо, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що не ухвалювала рішення про вимкнення телеканалів "Прямий", "5 канал" та "Еспресо". У концерні РРТ порадили звертатися за інформацією з цього приводу до Нацради та РНБО.

 

Ще у листопаді 2021 року через закон про олігархів попередній президент Петро Порошенко продав корпоративні права на телеканали "Прямий" і "5 канал" новому медіа-холдингу "Вільні медіа", який створили медійники цих каналів.

 

Як повідомляла УМ, Петро Порошенко з третьої спроби перетнув кордон з Польщею.