Битва за Донбас може стати останнім великим наступом РФ - NYT

10:19, 25.05.2022
Битва за Донбас може стати останнім великим наступом РФ - NYT

Цілей російського вторгнення стає все менше. Але її виснажена армія все ще не може досягти серйозних успіхів, і час на боці України. (Фото з відкритих джерел)

Останнім великим наступом Росії в Україні може стати так звана велика битва за Донбас.

 

У країни-агресорки немає надійного постачання військ технікою та нормальних бійців, на відміну від України.

 

Як інформує УМ, про це пише газета The New York Times.

 

Видання опублікувало карти та цифри поточної фази війни в Україні. На картах показані позиції та досягнення українських та російських військ на передовій.

 

Навіть після невдалої спроби захопити Київ, окупанти все ще розкидають свої сили в багатьох місцях одночасно.

 

Чим далі просуваються росіяни, тим довшими стають їхні лінії постачання і тим більше вони випробовують українські контратаки, пише ЗМІ.

 

Якщо найближчим часом окупанти не досягнуть значних успіхів, війна може зайти в глухий кут, а битва за Донбас стане їхнім останнім великим наступом, зазначило видання.

 

Нагадаємо, що 18 квітня Росія розпочала "велику битву" за Донбас. Військові аналітики та експерти називають її другою фазою війни, яка матиме вирішальний характер. Донецький та Луганський напрямок зараз – найзапекліший на фронті.

 

Російські окупанти наступають на Луганщині на всіх напрямках одночасно. Атакують Сіверськодонецький напрямок, у Гірській громаді з боку Золотого та Катеринівки, біля Попасної з боку Комишувахи, і "луганську Чорнобаївку" - Білогорівку.

 

Терористи намагаються захопити Лиман Краматорського району Донецької області. Там тривають важкі бої. Лиман зараз під контролем України.

 

Як повідомляла УМ, 24 травня рашисти захопили місто Світлодарськ Бахмутського району Донецької області і вивісили російський прапор. Днем раніше вони захопили сусіднє село Миронівське.

 

Як вважає британська розвідка, Україна зберігає ефективне командування силами на Донбасі, але росія досягла деяких локальних успіхів на Луганщині, хоча її просування на захід може створити труднощі з постачанням армії.