Світлодарськ на Донеччині захопили окупанти і вивісили триколор

16:45, 24.05.2022
Світлодарськ на Донеччині захопили окупанти і вивісили триколор

Росіяни окупували Світлодарськ і повісили прапор на адмінбудівлю

Сьогодні 24 травня рашисти захопили місто Світлодарськ Бахмутського району Донецької області і вивісили російський прапор. Днем раніше вони захопили сусіднє село Миронівське.
 
Як інформує Україна молода, про це інформує Вільне радіо.
 
Голова Світлодарської військової адміністрації Сергій Гошко розповів, що росіяни увійшли до міста зранку у вівторок, 24 травня.
 
«Наразі вивішують свою ганчірку на адміністративній будівлі», – додав він.
 
За його словами, вулицями вже ходять озброєні окупанти, які перевіряють документи у місцевих мешканців.
 
«Місцеве населення, з яким я спілкуюся, каже, що великої присутності їх не бачить. Є певні групи у кількості по 5 осіб», – зазначає начальник Світлодарської адміністрації.
 
У самопроголошеній «ДНР» також повідомляють, що взяли під контроль Світлодарськ. До міста увійшли російські військові та бойовики “ДНР”.
 
Інше місто у Донецькій області – Мар’янку – РФ перетворює на суцільну руїну. Окупанти атакують місто, зокрема, фосфорними бомбами й касетними снарядами. Нині в 20-тисячній Мар’їнці залишилося близько 3 тис. місцевих жителів. Люди живуть у підвалах та сховищах.
 
Як повідомляла УМ, рашисти авіацією і артилерією знищують територію України на Сході, застосовуючи тактику «випаленої землі». Армія рф намагається увійти в украінські населені пункти, але Збройні сили України успішно відбивають ворожі наступи.