Путін не оголосив війну Україні на параді на Червоній площі

11:04, 09.05.2022
Путін не оголосив війну Україні на параді на Червоній площі

Парад у Москві вже охрестили спартанським через те, що військової техніки було менше ніж зазвичай, а повітряну частину взагалі скасували. (Фото з відкритих джерел)

Так званий парад перемоги відбувся у кращих традиціях «побєдобєсія» на Червоній площі Москви та в інших містах росії у понеділок, 9 травня.

 

Щоправда повітряна частина параду не відбулася нібито через погоду. Втім, оглядачі припускають, що літаків росії просто не вистачає на фронті. 

 

Під час свого виступу на початку параду президент рф володимир путін усіляко намагався виправдати так звану «спецоперацію» в Україні, але так і не оголосив офіційно війну Україні та не підписав указ про мобілізацію росіян, як це передбачали представники розвідок окремих країн Заходу та експерти.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на пряму трансляцію параду в Москві.

 

 

За версією воєнного злочинця путіна, росія нібито "дала попереджувальну відсіч агресії" з боку НАТО, бо Захід нібито «не почув пропозиції росії щодо рівної системи безпеки світу, оголошені ще у грудні 2021-го».

 

«Країни НАТО не захотіли почути нас, у них були зовсім інші плани. Нам погрожували вторгненням на наші території, зокрема до Криму.

 

Було очевидно, що зіткнення з неонацистами, бандерівцями буде неминучим. Небезпека зростала з кожним днем, Росія дала попереджувальну відсіч агресії», - вдався до традиційної брехні і пропагандистських шаблонів господар Кремля.

 

Україну в своїй промові путін майже не згадував, ніби цієї країни не існує. Втім згадував про те, що «захист Батьківщини є священим» і наводив приклади Мініна та Пожарського, згадував Бородинську битву та внесок СРСР у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

 

 

Звертаючись до російських вояків, які нині є окупантами і зганьбилися звірствами та мародерствами в Україні, путін заявив: «Нині ви воюєте за безпеку наших людей на Донбасі». Ще й додав, що саме вони «воюють з катами і нацистами», а не навпаки.

 

Також він звично скаржився на «розпалювання русофобії та фальсифікацію історії Другої світової». Згадав про події 2 травня 2014 року в Одесі, а також переклав провину за велику кількість жертв серед мирного населення України під час варварських обстрілів українських міст у 2022 році зі своєї злочинної орди на якихось нацистів.

 

При цьому, путіну вистачило нахабства оголосити хвилину мовчання у пам’ять за жертвами серед цивільних та за загиблими в Україні російськими окупантами, яких він же й вбив. 

 

Також президент рф повідомив, що підписав указ про допомогу дітям ліквідованих російських загарбників. Про інші укази, у тому числі щодо можливої мобілізації, путін не згадував.

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше Президент України Зеленський звернувся до путіна зі зруйнованої ворогом Бородянки і наголосив, що «зло не сховається у бункері».

 

Напередодні лідери країн «Групи семи» (G7) вирішили запровадити нафтове ембарго проти росії та збільшити постачання сучасного і важкого озброєння в Україну.