Джилл Байден побувала із візитом в Ужгороді

17:22, 08.05.2022
Джилл Байден побувала із візитом в Ужгороді

Перша леді Сполучених Штатів Джилл Байден під час візиту до Ужгорода. (Фото Офісу президента)

.В Ужгороді побувала перша леді США, зустрілася, зокрема, з переселенцями

 

Як інформує УМ, про це 8 травня повідомили в Телеграмі Закарпатської обласної ради.

 

"Перша леді Сполучених Штатів Джилл Байден сьогодні, 8 травня, побувала із візитом в Ужгороді. Зокрема пані Байден зустрілась в Ужгороді із українською першою леді Оленою Зеленською. Примітно, що це сталось в День матері", - йдеться в повідомленні.

 

Зокрема, Джилл Байден та Олена Зеленська відвідали школу в Ужгороді, де розселили внутрішньо переміщених осіб з областей України, де тривають бойові дії.

 

«Я щаслива, що ви тут. Я б дуже хотіла, щоб наша зустріч відбулася в моєму улюбленому Києві. Україна багата на чудові місця, і я б дуже хотіла їх вам показати. Ми сьогодні в Ужгороді. Це чудове місто, яке прийняло вже понад 60 тисяч вимушених переселенців», – сказала Олена Зеленська, вітаючи Джилл Байден, передає Офіс президента. 

 

Візит Першої леді Байден є демонстрацією підтримки України з боку високопоставлених представників США.

 

Крім відвідин Ужгорода, поїздка передбачає зупинки в словацьких містах Братислава, Кошиці та Вишнє Нємєцьке.

 

Зазначається, що на тепер Джилл Байден уже покинула територію України.

 

Нагадаємо, що президент США Джо Байден затвердить закон, який дозволяє задіяти програму ленд-лізу для України, вже в понеділок, 9 травня.

 

Як повідомляла УМ, напередодні та під час 8 - 9 травня в Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України закликають українців бути особливо уважними до сигналів повітряної тривоги.