Замороженого конфлікту не буде— Зеленський

13:30, 04.05.2022
Замороженого конфлікту не буде— Зеленський

Зеленський під час виступу на сесії Wall Street Journal CEO Council Summit. (Фото Офісу президента)

Україна більше не піде на підписання "дипломатичного болота", подібного до мінських домовленостей та не погодиться на заморожений конфлікт із Росією.
 
Як інформує Україна молода, про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на сесії Wall Street Journal CEO Council Summit.
 
Він нагадав про мінські домовленості існували лише на папері.
 
«Ми не підемо на заморожений конфлікт. Я прийшов у президенти, коли був Мінськ-1, Мінськ-2, були відповідні документи, які піднімалися, отже я можу сказати, що це були несерйозні документи. Я проти, такого документа у нас точно не буде»,- сказав Зеленський.
 
Він додав, що Україна не порушувала мінських угод і не виходила з переговорного процесу.
 
«Ми зараз не виходили з Мінська, з нього вийшов 24 лютого російський лідер, сказав це публічно, і вони розпочали "воєнну операцію", хоча ми розуміємо, що це війна, повномасштабне вторгнення. Тому вони вийшли, і більше в таке дипломатичне болото Україна точно не піде»,- заявив президент.
 
Також Зеленський розповів про основні етапи війни з Росією, метою яких є витіснення військ РФ із території країни.
 
Він наголосив, що "спочатку треба зробити відповідні кроки, щоб зупинити війну, а потім набуде чинності дипломатія". 
 
«Ми зробили перший етап – зупинили  Росію в її просуванні вперед. Другий етап – максимально зробити так, щоб Росія відійшла з нашої території. Зараз ми на другому етапі. Третій етап – відновити максимально територіальну цілісність»,– заявив він.
 
На його думку, "там, де можна відновити територіальну цілісність, знайти якісь компроміси завдяки діалогу на словах, а не діалогу зброї, там Україна це робитиме, але показуючи свою позицію як рівноправного партнера в будь-якому діалозі".
 
Зеленський зазначив, що "наші групи спілкуються на рівні переговорників", але "я у такі домовленості не дуже вірю". "Важливо говорити, але поки що особисто президент РФ офіційно не скаже, а не бачу ваги в таких домовленостях", – сказав Зеленський.
 
Як повідомляла УМ, президент  України Володимир Зеленський переконаний, що українці не готові відмовитися від частини території України на користь росії. Тим більше, після гибелі тисяч військових і цивільних українців у війні з російськими  окупантами.