Генсек ООН під враженням візиту до Києва написав послання українцям, фото

19:53, 29.04.2022
Генсек ООН під враженням візиту до Києва написав послання українцям, фото

Генсек ООН був вражений побаченим у постраждалій від російських загарбників Бородянці. (Фото: Твіттер António Guterres)

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш після візиту до Києва заявив, що Організація Об’єднаних Націй подвоїть свої зусилля для порятунку життів та зменшення людських страждань в Україні.

 

Як інформує УМ, про це він написав 29 квітня у Твіттері.

 

«Я був зворушений стійкістю та хоробрістю народу України. Моє послання до нього просте: ми не здамося, - зазначив Генсек. - ООН подвоїть свої зусилля для порятунку життів та зменшення людських страждань.

 

У цій війні, як і в усіх війнах, цивільні особи завжди платять найвищу ціну».

 

 

Нагадаємо, що Гуттереш відвідав Україну 27–28 квітня. Він побував у постраждалій від російських загарбників Бородянці на Київщині, провів переговори з президентом Володимиром Зеленським.

 

Напередодні приїзду до Києва Гутерреш зустрічався в москві з очільником кремля путіним.

 

 

Як повідомляла УМ, саме в той день, коли Генсек ООН був з візитом у Києві, російська ракета, що влучила в житловий будинок у Шевченківському районі столиці забрала життя журналістки  «Радіо Свободи» Віри Гирич.

 

раніше експосол України в США Валерій Чалий закликав Генерального  секретаря ООН Антоніу Гуттереша подати у відставку, якщо той після поїздки до москви та перемовин з путіним та лавровим виявиться неспроможним забезпечити гуманітарний коридор із Маріуполя.